Toysdaily 玩具日報

信報--- 香港炒風盛 一個籌值4000元

"...陳浩斌直言,Hot Toys的人偶向來限量製造,沽清後不會再版生產,因此毋須藉炒賣活動宣傳造勢,就算價格 ...
whitedol 發表於 17-6-2014 10:10 AM

應該吾算,
因為佢係重新做過一個新模的
好似batman同小丑出了多次
但都用新模的
ed209就更加重新開發啦

至於Hulk係同人樣出孖裝
只係銷售手法
:58:  陳浩斌直言,Hot Toys的人偶向來限量製造,沽清後不會再版生產  :62:    :he:
驚今年無人炒HT,出新聞谷下嗎?又唔寫下上年排隊炒Tony果D呀蟬炒到損手爛腳
neoneo 發表於 17-6-2014 08:32 AM

哈哈,講得岩
果D呀嬋呀叔南亞黨真係抵銀死!
wolf_predator 發表於 17-6-2014 09:32 AM

大大 南亞黨 就沒受影響既,佢地爛命一條,收人工去排,點都收到錢,唔好話玩具啦,中銀百年"炒"我都見到南亞黨,有野炒,有野排就有佢地,比TONY收左皮既係D蟬同幕後大炒家:^
回復  toms110

信報係財經報, 記者都係寫埋呢d嘢, 至於資料相信都係被訪者提供, 呢篇文內容全無時 ...
chankb 發表於 17-6-2014 10:06 AM

MKI係$125X,我好記得,因為出貨後個TONY頭上色差過官圖好多,仲係TD呢度比人圍插,個價同時直插,Y記去到9XX,我見咁便宜,仲ON狗狗,係Y記買多左兩盒(因為我當時始終覺得,隻MKI一D都唔差,就係衰係頭雕,其他真係超仔細,但我驚佢易爛,所以買多兩盒頂替)點知幾個月後開始炒起-,-我見D人咁鐘意炒,講時先我唔係炒家,不過沒理由見錢唔賺,三盒賣鬼哂佢,賣左幾多唔講啦,費事鼓吹炒風(亦都由呢個時期開始,HT野就樣樣被炒,引黎一大班都唔知HT係咩野都黎排一餐既狗屎垃圾,咩野C9,學生妹,非洲人都有,最後搞到依家玩串PARTY啦)所以我玩HT既生涯中,最有印象就係呢隻MKI,佢係第一隻HT開始貴既FIGURE,亦係第一隻炒到最貴既FIGURE,真係沒改錯名,所以佢一出2.0,我都即刻買番黎紀念下

至於MKII 同 MKIII 當時係$105X 都係過左千了,MKIIVIP仲有9折加有心口燈送,呢D無聊野我非常記得:^
向來限量製造 ?????

ver 2.0 o個d 叫咩?

無炒家,HT有今日嗎?
正如無炒家,地產佬,Nike,Reebok賺咩?
頭像被屏蔽
MKI係$125X,我好記得,因為出貨後個TONY頭上色差過官圖好多,仲係TD呢度比人圍插,個價同時直插,Y記去到9X ...
fruitswai9 發表於 17-6-2014 11:28 AM

多謝師兄指正:63:
我記得當時MKII小弟VIP, 所以訂價唔駛$1K, 同埋VIP Gift係半身胸像:36:
回復  toms110

信報係財經報, 記者都係寫埋呢d嘢, 至於資料相信都係被訪者提供, 呢篇文內容全無時 ...
chankb 發表於 17-6-2014 10:06 AM

如果呢編係"奶書"出嘅, 咁我都無咁在意(因為吹水唔抹咀嘅文章實在太多....)
但而家係"信報"喎, 真係喺香港報界有權威性個噃, 咁都唔過濾吓D資訊先出街就要打Pat Pat啦{:1_204:}
陳浩斌直言,Hot Toys的人偶向來限量製造,沽清後不會再版生產
大丈夫 發表於 17-6-2014 10:35 AM

改版先出就唔係再版啦............
白痴兼當人傻仔的報導, 想引班C9去動漫排隊造勢?
依家Secret Base請左咁多人又長期拍烏蠅, Marvel d hero片都拍得7788, 美國隊長又冇乜人訂你估佢唔驚咩, 整個Secret Base諗住可以大賺特賺點知ironman人氣開始大幅下滑, 計錯數啦
依家兆萬果邊d人完全冇野做, 圍埋吹水多
哈哈而家hottoys少左ironman batman做勢就定時定候放依類低質素線槁出黎吸引人注意
好明顯怕動漫節少人幫佢排隊做勢
如果呢編係"奶書"出嘅, 咁我都無咁在意(因為吹水唔抹咀嘅文章實在太多....)
但而家係"信報" ...
toms110 發表於 17-6-2014 01:30 PM

我叫睇左信報有10年........睇住真係越來越差.............唉...
我諗 HT 俾人鬧得最勁既 market 應該就係 HK... 係因為香港人醒所以睇到咁多問題不公? 因為香港人有要求所以睇到咁多質素問題? 因為香港人有不平則鳴既正義感所以睇到有咁多鞭策?

係社會上喱個氛圍已經令我透唔過氣... 估唔到玩玩具都係咁...

利申: 當我 HT 打手吧...
白痴兼當人傻仔的報導, 想引班C9去動漫排隊造勢?
依家Secret Base請左咁多人又長期拍烏蠅, Marvel d hero片 ...
treebear 發表於 17-6-2014 01:55 PM

佢出黎出去Marvel,就好似一星期有5日都叫你食同一味餸,乜都滯啦!
係D人成日話Marvel產品最高人氣最賺錢,但我去外國論壇,有好多聲音都話想要其他野
例: Back to the Future, Batman Returns,米收屍, Reboot Alien條Line等等!