Toysdaily 玩具日報

【變形金剛:殲滅世紀】攝影比賽2014

作品名稱: I am Galvatron
作品簡介:No one can stop me.
會員名稱:rr2000

作品名稱: 流浪恐龍的問題
作品簡介:戰鬥後d恐龍周圍走,有一隻入左我間屋偷薯條
食呀!可以點解決?

作品名稱:流浪恐龍入屋求救!!
作品簡介:戰鬥後d恐龍周圍走,趕走一隻之後又有一隻入
左我間屋想偷我D野食呀!!

小弟的會員名在email裡誤打為vincent0140
並已發電郵要求更正,請版主代為更正,thx!
一人一票投出「評審特別獎」冠軍

【變形金剛:殲滅世紀】攝影比賽已經截止,大家對參賽作品有沒有感到熱血沸騰,仿如親歷其景呢?今集的【變形金剛:殲滅世紀】加入香港元素,特別適合本地變迷一展所長,有見今次比賽作品質素高,大會評審團特別選了當中10幅作品,設立「評審特別獎」,歡迎大家登入「Transformers Hong Kong」粉絲專頁的相簿欣賞他們的作品,並按下「讚」給他一票,選出你認為最熱血、最真實的照片,獲得最多LIKE/讚好的得獎者可獲得【變形金剛:殲滅世紀】柯柏文戰損特別版(非賣品) 1隻以及價值 $500的「孩之寶」玩具產品。

投票方法:
1. 請先"Like" /「讚好」Transformers Hong Kong 專頁
2. 進入「【變形金剛:殲滅世紀】攝影比賽2014」相簿
3. 然後Share/ 分享「【變形金剛:殲滅世紀】攝影比賽2014」相簿
4. "Like" /「讚好」你最喜愛的相片

投票日期:7月24日至8月4日10:00am
https://www.facebook.com/media/s ... 075429274597&type=1
我想問「純攝影組」及「電腦特效組」係咪都會係呢10張入圍相片度由Toysdaily 評審選出?
還是已經無左呢兩個獎只有評審特別獎 ?

【變形金剛:殲滅世紀】攝影比賽2014投票已於今天上午十點結束,謝謝各位積極參與投票!
評委在最後審議中發現其中一幅參賽作品採用了第三方配件,違反了是次比賽規則,需取消該作品資格。
以下為投票結果:
獲得最多票數為此照片,共獲得218票。

恭喜你!你可獲得【變形金剛:殲滅世紀】柯柏文戰損特別版(非賣品) 1隻以及價值 $500的「孩之寶」玩具產品。將會有專人與你聯絡有關領獎安排。

再次多謝各位的支持!
https://www.facebook.com/Transfo ... 36602698475/?type=1

經評委商討,現公佈「純攝影組」比賽結果如下:

「純攝影組」的得獎者為此照片,恭喜你!你可獲得【變形金剛:殲滅世紀】柯柏文戰損特別版(非賣品) 1隻以及價值 $1,000的「孩之寶」玩具產品。將會有專人與你聯絡有關領獎安排。
https://www.facebook.com/Transfo ... pe=1&permPage=1

經評委商討,現公佈「電腦特效組」比賽結果如下:

「電腦特效組」的得獎者為此照片,恭喜你!你可獲得【變形金剛:殲滅世紀】柯柏文戰損特別版(非賣品) 1隻以及價值 $1,000的「孩之寶」玩具產品。將會有專人與你聯絡有關領獎安排。
https://www.facebook.com/Transfo ... pe=1&permPage=1
「純攝影組」及「電腦特效組」的作品也在「評審特別獎」之中給所謂"大眾"投票?!
內定的作品何必放在其中呢!唔同攞「電腦特效獎」又可以同時攞「評審特別獎」咩!
得票最多的作品超越你們"評審"內定的就話發現採用第三方配件!?未免太黑吧!(雖然我不喜歡他的作品)發現就不要給大家投票啦!玩咩!

如果「電腦特效組」或「純攝影組」的得獎者那作品 , 係公投中最多人 like ,

我想問係咪會由 電腦組冠軍 , 變成 「評審特別獎」獎?  ( 定係你班評審能 預知未來 果2個 冠軍 公投一定小人 like ? )

定係可以 同時由 1 人同時得到 電腦特效組 + 評審特別獎 2個獎???

( 如果你話果2個 冠軍 公投多人 like 會變 「評審特別獎」, 甘即係你個最靚冠軍係 求其選出來 / 或 friend / 內定 ? )

把2個第一名都放落去果 10 張比人投 , 未少左 2個位 = 8張 ?

對其他參加者吾公平囉

淨係下面哩3位既 C兄作品 , 點解吾係果 10張公投作品之內 ?

論水準絕對係 同level 或 在之上

.

仲有 公投 本來最多人 3百幾人 like 果張 , 你係 得獎果日 先話張相有問題取消佢 冠軍資格 ???

入圍果時你吾 check ,  由 24-7-2014 到琴日有 12日時間你吾 check ,

到選到佢時你先去 找錯處 ?????

你叫佢點向投左佢 3百幾個 like 既人交代 ???

你係想 玩人 定想 又霸多個位 比自己友 friend 拿獎 ?  

( 10張入面 , 有3張相 係 吾關「評審特別獎」 like 吾 like 事 , 即係 10 - 3 = 7 個位 ) 假資詢,你不如拿3張出黎比人投 冠亞李 軍算啦

.

伸利 : 我都有參加 , 我吾識被取消那位 c兄 , 亦不是說 3位冠軍 c兄  , 我只係有感此比賽 評審制度 兒戲 , 和有太多位比人覺得係造馬 ( 比自己友 friend / 資深會員 中 ? )  ,  有果句講果句

只希望說出疑點 , 下次有同類形比賽 toysdaily 能越攪越好 和 較為公平

.
我...我...我想問........
我今日上來先知得獎....
但沒收到任何通知,是我錯過了通知嗎?
沒有錯過,我都是得獎者,四號到而家一個email, 一個電話都無。
留言唔覆,email 唔覆,唔知想點……
咁PK? 利用完各位做宣傳就拍拍羅友走?

算是犯法喎, 因為有獎品的