Toysdaily 玩具日報

查看: 11293|回復: 28

[玩具攝影] 賓賓賓的超級戰隊時間 - SHF 超級戰隊群英會

數數手指,SHF 戰隊系列由 2011 年 2 月開始推出第一隻戰士(真劍紅)到現在已經是第 3 個年頭了

作為 FANS,小弟當然緊隨笨大步伐,入手了大部份戰士啦(無入的戰士,對不起,我對你地真係無愛,所以無謂勉強嘞)

日積月累,個基地(櫃)都已經給他們佔了不少位置

為了方便日後逐隊影相介紹,所以趁琴晚星期六,一於下定決心做件極度搵自己笨的蠢事,就係將佢地全部從基地攞落黎,然後重新擺位(好痛苦、真係好痛苦)

擺位前,心諗不如影埋相同大家分享下啦

準備黎料,出場嘞

轟轟戰隊三人

三件打單泡的紅戰士(左至右- 獸電戰隊強龍紅、五星戰隊龍連者、特命戰隊 RED BUSTER)

忍風戰隊

好多人都鍾意既海賊戰隊

打擊罪惡不遺餘力既特搜戰隊

努力又爆笑既非公認戰隊

系列救星- 烏人戰隊

充滿日本風的侍戰隊

仲有阿媽都識佢地個名既恐龍戰隊:58:

熾熱的十二人

超級戰士們並不似老派騎士們般孤獨無援,佢地仲有盟友

三位字宙刑事

難得大部份人係度,排排企影番張大合照啦

最後送上超級戰隊系列十大反派之一勁照俾各位看倌

腑破十藏(侍戰隊)

又分享完,又係時候講 BYEBYE,下次見
後記:

早前看完今年魂展消息,竟然一單戰隊玩具消息都無,心裡涼了一截,心諗唔係就咁斷 LINE 呀

幸好原來唔係無,只係遲左小小發佈O者

很高興聽到笨大落實推出五勇士中的紅勇士,希望其他四位隊員都會盡快有消息實物化啦

亦希望笨大出埋轟轟、烏人餘下眾人,唔好等佢地孤零零

仲有就係希望紅勇士能賣個滿堂紅,咁以下人馬就有機會同大家見面嘞

與Ben兄同樣是戰隊死士!! 怎能不支持!! :$
good 支持戰隊post
bandai快d同我出埋轟轟黃和粉紅
還我木下亞由美呀
好壯觀!! 咁多魂限真係少D財力同心力都唔得.... 佩服佩服!

紅戰士大集合 正牙 ... 感動中 :$
唔知幾時可以好似下圖咁呢
如果出五勇士及皇牌,我一定要收齊!:)
利害呀!!好壯觀!!:71:
賓奔繽嘅小宇宙真喺用極都未完,熱血分享依家已經買小見小鳥!!:$:$:$:$:$
Ching對戰隊真係好有大愛!!!!!!
我都只係儲左忍風就放棄了.........
支持....................:71:
好豊富的收藏量呀∼ :$

十卜十卜 :71:
好強大呀:handshake:

我都只係儲左忍風就放棄了.........x2
戰隊Post一定要支持!!
我係因為FD送咗豪快銀就落坑
暫時有Red buster/ 豪快黃,粉,銀/ 護星騎士/ 真劍粉,綠/ 刑事紅粉/ 3隻破裡劍者/ 翼龍連者/ 劍齒虎連者(訂單)

其實我都心郁郁想收齊某啲戰隊,不過我第一想齊天裝,死笨大出完護星騎士就冇影{:1_209:}
我最愛嘅護星紅啊...{:1_232:}
仍咁熱血 要支持下啦 。