Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] 無油無貼HG 密沙羅

雖然是HG,不過都唔使成對手換件先變到形卦。。。..
這部機模型都係大件野多.

劇情唔記得是對MKII定Z..隨手執而已,不要太認真.....:38:

盒內有這份東西..

買咁耐模型第一次見...
是否這批貨返上去的,另外盒盒盒底都有個長方型的印,唔知之前貼住D乜的....:35:

:64::64::64:
盒內有這份東西{:1_236:}

the MS in Zeta serie is cool:shy:
回復 1# hompage

土星幽靈
多謝大大的作品分享
嘩~ 仲以為係強國產品

回復 4# mf_c2000

問番瑞記唔知會唔會有答案.......是佢早兩星期開倉買的...:38:

拎上手都猶疑咗一陣

知道以拆/換件方式還原MA型態

唔能夠完全變形就放番低。。:(

買boss 機好過
回復 6# 純白騎士姬Saber

此HG不是完全變形其實是否真的不濟? 我認為係否定的.
此盒HG我是有買的, 我個人認為其結構設計的紮實度, 比起以往的變形HG, 是有花過心思去考慮設計.
以往可變形的HG其實相當化學, 大部份都只是模型, 不宜把玩, 很易爛, 當年的HG很明顯係沒有太細心去考慮過細節部份的物料選用. 來到2014年了, 此款密沙羅就有很大的改善, 有此款HG的朋友會明白.
當然, 如果此HG係完全變型, 而紮實度又理想, 就真的相當完美了, 因為其外形上的整體設計, 真的相當不俗. 我這個老Z GUN迷, 小時候已是很喜歡此密沙羅的機體設定, 此HG本人絕對收貨.
回復 5# hompage

我買的是沒有中文附加說明, 但我相信沒有問題, 起碼可以砌得起隻模型, 因為如果是假貸, 一開盒感覺下的膠質就一定知, 有中文說明可能現在為左方便國內或本港玩家, 不是新鮮事, 以往都見過.
唔係強國貨 ar ma???:sleep: