Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] THOR2 輕甲限定版 [手瓜起展, 即刻俾錢]

其實有鐵線既話
件袍就好難有好「服」「墮」既效果
我隻舊超人就係咁
iwillneverlose 發表於 8-6-2014 12:54 AM

絕對同意...所以我寧願佢無鐵線.....
其實有鐵線既話
件袍就好難有好「服」「墮」既效果
我隻舊超人就係咁
iwillneverlose 發表於 8-6-2014 12:54 AM

是的,好難有兩全其美的,不過不過我見佢個地台可做出跳起動作,如果件斗篷可配合下覺得正的,師兄咁想問下知唔知man of steel個超人件斗篷有鐵線麽?我見網上價幾好考慮入手:65:
師兄咁想問下知唔知man of steel個超人件斗篷有鐵線麽?
williamman00 發表於 8-6-2014 08:07 AM

man of steel個超人件斗篷係無鐵線既.
頭像被屏蔽
是的,好難有兩全其美的,不過不過我見佢個地台可做出跳起動作,如果件斗篷可配合下覺得正的,師 ...
williamman00 發表於 8-6-2014 08:07 AM

自己花少少心思
揾d野「浪」下件袍,
一樣得!
頭像被屏蔽
已經見倒包膠手臂有摺痕:80: 睇黎要小心d玩
露臂+黑斗篷造型最正!
多謝各位喜歡這套圖片.
玩具外型我好滿意, 接近無得彈, 個靚仔頭雕最讓我喜歡!
包膠手方面, 我唔會太擔心, SO FAR我最舊那只包膠手系鐵血戰士DUTCH, 到依家都無事, 其他的亦沒有爆膠問題.
摺痕就一定會有, 只是呢只個折痕位置有點怪, 應是入面條"骨"的位置與以前不同.
好彩唔係特別喜歡雷神,唔洗高追,留俾有心人。
自己花少少心思
揾d野「浪」下件袍,
一樣得!
iwillneverlose 發表於 8-6-2014 11:03 AM

係啊,我而家都係咁咋!
樓主擺Thor好多個 poses 真靚仔, 值得我用嚟 display 嗰陣借鏡, thanks! {:1_220:}

呢個頭影得好正!
相好靚, 彩度調較得正好(每個角度都似,而且夠SHARP)
其實想問,露臂版係咪右手幼d..唔知點解睇實物同咁多大大既相都係揸筆既右手幼小小?!
taskmutli 發表於 29-6-2015 11:57 PM
其實想問,露臂版係咪右手幼d..唔知點解睇實物同咁多大大既相都係揸筆既右手幼小小?!

新版306 係咪改進左大細手問題,sb睇辦順眼左
頭雕點都係 thor 2 靚 過  avenger 2 果個多多聲.
因為thor 2個頭 k . a . kin  有份做.自然就有表情.
家陣HT出名頭雕師走下一個走下又一個,連金大師, YULI等都走埋,似三國時代蜀中無大將咁,怪不得起勢食老本啦!