Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 7星俠

[個人收藏] phicen鋼骨body接black widow頭雕再加hot stuff 2.0 body再換kumik body

俾樓主毒,早兩日都入咗隻Phicen。確係好!關節好扭!
有個問題請教:請問腳眼個關節係咪只可向上下 ...
ba2784 發表於 9-6-2014 06:18 PM

係的.說明書8講的是扭小腿,腳眼個關節只可上下.就算有左右可動隻body都
係要用stand來企.自己企十分困難.
多謝指教:71:  :71:
薜凱琪,條頸真係有佢咁長

再轉換kumik body 比例好D嗎?
再轉換kumik body 比例好D嗎?
7星俠 發表於 10-6-2014 03:42 PM

嘩... 黑絲誘惑呀...!!! {:3_130:}
我覺得Hotstuff 同Phicen都比較Kumik好,因為Kumik個“豪華臀”比較大但胸口就唔係特別出衆...
至於Hotstuff同Phicen之間,兩者各有各好。Hotstuff 整體都可以用個“長”字來形容 - 手長腳長,手指長,頸長(不過好在條腰唔算長...!),配搭合適嘅衫可以特顯佢嘅長處。Phicen勝在整體夠均勻,唔會太瘦但又唔誇張,睇落幾舒服。
基本同hot toys body一樣的,但粒joint高小小.所以要改入口位加深.
7星俠 發表於 5-6-2014 10:09 PM

樓主有無試過插wondery luna / leona 頭雕入呢個接頭呀?我買咗不過插咗好耐都插唔入。唔通,又要出風筒...!?
樓主有無試過插wondery luna / leona 頭雕入呢個接頭呀?我買咗不過插咗好耐都插唔入。唔通 ...
vitara 發表於 10-6-2014 06:54 PM

sorry 無買,但看個borisasf大大作品好可能改深頭雕口.佢插得好入.
睇完樓主呢個帖之後好有衝動買隻HOT STUFF 2.0, 今日問左價, &!* (算OK嗎?)
其實PHICEN個隻比例好似好少少, 但係頂唔順手腕個接駁位{:1_200:}
想問下HOT STUFF 2.0既可動性係咪真係咁差呢? 我係其他網見到都可以擺到好多POSE
睇完樓主呢個帖之後好有衝動買隻HOT STUFF 2.0, 今日問左價, &!* (算OK嗎?)
其實PHICEN個隻比例好似好少少 ...
c.kwan 發表於 10-6-2014 08:15 PM

HS body 活動能力等如以前的phicen 4代.有會彈 有可能玩斷骨,睇說明書講都有好多限制.
係得隻手指可動.但要記住如果要著長就衫十分困難.
因剛出phicen鋼骨body,我估會有2手HS 2.0放出去. HS body本身定價貴過新phicen body.
有錢不如玩新鋼骨,保證扭出好自然post.買HS body可以等下平D先出手,剛出時陸八靈.你話宜家買吾買得過.
love it~:35:

索性換薜姐個頭上去……就無問題了……
sorry 無買,但看個borisasf大大作品好可能改深頭雕口.佢插得好入.
7星俠 發表於 10-6-2014 07:52 PM

成功了!最後都係要用風筒吹漲個頭雕口位先插得入...
劣圖一張....
幸好條頸睇落都無薜小姐咁長....

我隻都收到了, 第一次買包膠BODY, 確實不錯, 但覺得S02的膚色比我想像中要深, 唔知有冇師兄可以SHOW下S01, S02比較下呢? THANKS