Toysdaily 玩具日報

查看: 12689|回復: 13

[玩具報告] Revoltech the BAT 蝙蝠戰機 review (many photos)

Begins Rises,蝙蝠俠既戰車就好似佢套戰衣咁一直變,變輕變可動同多功能。

個人就依然最鐘意 Begins tumbler 同套衫。夠大舊有氣勢。

之後d武器太多數好多一條條一塊塊既設計,係就係睇落實用d,但係好似無咁型...

Rises 呢架戰機直頭好似隻曱甴/甲蟲咁。哈哈。

講番隻山口式,個形狀同比例依舊準確。還原度高,亦都好多details

雖然話有d地方係槍色,但其實都係一舊黑色咁,tumbler 都有d金金銀銀呀。於是我就略略加左d金色

好似曱甴...

部機有好多地方可動,包括頭 (大家都見過,心唸:點解要咁郁-o-),槍,炮,手(少少),螺旋,尾翼,噴射器上面果塊野

同最主要既駕駛倉

隻蝙蝠仔呢,雖然無轉新衫,但個動作同造型都算正。

Batman's Armory 大合照:

拿個座都幾靚架,V形一長一短。

美中不足既有幾樣野:

- 噴射器就咁一舊膠一個帽

- 槍色好似黑灰色

- d刻線太粗

- 點解唔整埋個核彈><!

呢隻野3魚度,幾抵玩 :)

一次過再影埋佢地先 :P

The Dark Knight Rises Final Bomb Chase Scene! :D

Thanks.

竟然隻batman係begins suit...  {:1_225:}
btw 隻catwoman公仔係咩&#22175; {:1_238:}
師兄我見你放係陽光直曬的位:69:
因住溶膠
頭像被屏蔽
回復 2# Assassin

哩隻The BAT唔建議各位入手,除非係好鐘意TDK三部曲系列/死忠先好入,因為今次隻The BAT用&#22021;塑膠係超垃圾,即係好易斷同爛果種,假如跌落地肯定碎晒都似

大炮仲幼過支牙籤,尾翼同機尾某&#21874;地方好似塊薯片咁脆,好睇唔好玩{:1_216:}
回復 2# Assassin

呢隻
回復 3# edmondphk

多謝提醒:(擺黎影下相je heee
頭像被屏蔽
回復 5# justice_wing

哩&#21874;古寶大把{:1_218:}
師兄,我前日都入左手都覺得好睇唔好玩!
頭像被屏蔽
回復 8# Alex仔

手感好鬼化學{:1_216:}
The Bat looks not bad... wish it is the same scale as the Tumbler.
回復 10# Macross長谷有洋

i wish too

如果想儲一套o岩比例既,我見有ching 用maize 1/43 batmobile 同 hotwheels 1/43 batpod

好o岩size! 不過好貴..../_\
師兄,我前日都入左手都覺得好睇唔好玩!
Alex仔 發表於 3-6-2014 02:50 AM

REVOLTECH,  一向都係唔係幾好玩O既, 因為佢淨係預你擺PO.....

The Bat 比我想像中好 (不過都係唔會買 )
只計外型,呢隻真係唔錯,不過好多師兄都話用料欠佳,所以應該唔會入了……
頭像被屏蔽
回復 13# 天涯孤客

今次&#21874;塑膠係最差&#22021;一次..