Toysdaily 玩具日報

查看: 12874|回復: 37

[軍事] metal slug 坦克仔模型完成品

好少係度POST相,呢隻係幾年前既手油劣作,不喜勿插.

回復 1# zgundam2000

不俗的塗裝, 謝謝大大的分享

題外話, 若果閣下需要聯絡其他會員, 請用"短消息"功能, 謝謝
回復 2# 歐叉獅子

版主,我按唔到短消息,會唔會係因為我級數唔夠,所以未可以使用PM?
回復 3# zgundam2000

應該是了, 那麼閣下努力升級吧, 加油{:1_208:}
回復 4# 歐叉獅子

咁我唯有加油POST多D,唔該晒版主^^

wrong info. deleted.
nevermind. do you study the background of Main Battle Tank (MBT)? you will choose T-90A or Merkava Mk.III? and arrange a weekend to have tea...

Metal Slug{:1_221:} one of my favorite arcade games when studying in secondary school... but i can't only spend 1 coin to beat the game....:70:
回復 6# ygat2005

ygat2005, 你所說的是"等待驗證會員", 由於未確認E-MAIL, 帖都不能出,

而玩具帝國見習生, 只要"人氣"達到200便會升級, 到時才可以用"短消息"功能
回復 8# 歐叉獅子

版主大人,我夠200終於升左職啦XD
回復 9# zgundam2000

Enjoy:77:
ok 喎~
Thanks Share
好少係度POST相,呢隻係幾年前既手油劣作,不喜勿插.
zgundam2000 發表於 28-5-2014 11:52 AM

手油都油得咁靚,好羡慕:handshake:。。。。。。
回復 12# 加爾貓

過獎,過獎
油要用好大地方整,又怕臭到人,產量唔多而且好慢,依家多數都係素組完就算
仲有其他舊作,遲D up埋上黎比大家睇下,不過呢度無得直接up相,真係有d麻煩{:2_277:}
回復  加爾貓

過獎,過獎
油要用好大地方整,又怕臭到人,產量唔多而且好慢,依家多數都係素組完就算
...
zgundam2000 發表於 29-5-2014 02:48 PM

我都係好怕臭倒身邊人,尤其係佢仲有鼻敏感,我有時同啲現成品既玩具補色,都係係廁所油,咁就點臭都唔會臭入廳。。。。。。
師兄可否分享吓用手油既心得,得我哋呢啲模型苦手可以學吓嘢。。。。。。
回復 14# 加爾貓

我都係上網一路睇一路學,試下試下咁lor,試多d會油得好好多架,不過我都係未油得好,要練多d啦。
先講呢隻我點做,我面層油係用田宮水油(唔記得咩no.),最底色係用油性既銀色,呢隻我上色係先上銀底,再用洗碗海綿(綠黃色果d),剪細細舊用,索d油,之後係紙巾印乾少少,再印上模型度,一層一層色咁印上去(呢隻好似2~3層色,唔記得),有d似乾掃方法,不過呢個係印上去,每層色都比上一層稀,貼水貼,乾掃粉彩,完成