Toysdaily 玩具日報

查看: 10754|回復: 26

[玩具攝影] TF 4 -日版L class Optimus Prime 背包去除工程、加火炎紋及補色完成!

背包去除工程、加火炎紋及補色完成!:)

肩甲、右手臂加上火炎紋,Vector sheild成個重新repaint再加刮痕,劍柄加灰色。
未正式推出之前,官方圖片(尤其美國Hasbro)極趕客,變成人型之後個大背包真係幾嚇人! 十個八個人踩呢一款野。因為設計比之前日本設計師功力差太遠...
而且這一次電影新造型去得太盡...根本變咗機械人之後...車窗、車門、車輪、車蓋⋯好多汽車嘅特徵變到完全消失晒⋯如果要實物化出可變形玩具商品的話,根本邊個設計師跟進都極惡搞⋯今次電影設定完全注定玩死設計師⋯:s:EE

升左幾個 grade .... :time:
哈哈……見到日版原來係細隻d
反而朕今日手痕入左隻first edi 版……
發覺拆唔到背囊的……
算啦  反正最大果款比例先夾到之前的leader class
都係鍾意大大隻的比例
質素方面  真係求其過之前的好多!
膠料又薄左  唔識發光發聲  :71:
不過套戲係香港取景  都支持下啦!
祝各位入左變4文都玩得開開心心
一齊迎接新戲上映!!
回復 3# 薜安

冇咗聲光效果及預留電池位置方面設計上制肘⋯仍然可以設計成咁⋯已經可以拖出去斬⋯
純粹係我鍾意電影系列柯柏文,加上日本版既顏色係靚啲所以先至會入手。如果剩係得美版的話⋯真係頂唔順。

呢隻日版L CLASS文出左拿?幾錢左右?:handshake:
good job. 等我忙完之後我都慢慢上色先.
因為大家都講最大果款原來都有日版包裝
不如就叫返佢做First Edition(FE)啦…
如果有師兄知道點可以將FE版拆去背囊 一定要告訴朕啊:@

只係發覺褲仔係L字型再用鋼閂連接背囊 無晒計……
如果強國抽水出返條正常型褲仔接上雙腳及上身
再出埋一塊可安裝把劍的背脊 一定幾好賣!!
當然 背脊要有返原著的機械紋理及斜型煙通!!

上圖保網見到已經有強國人抽水將會出把依原著
造型及顏色的擎天劍  老變玩具設計的不足 真係令強國人
抽唔少水又撈返一筆!!:he:
Good job and I can feel your passion.  add marks for support! {:1_235:}
因為大家都講最大果款原來都有日版包裝
不如就叫返佢做First Edition(FE)啦…
如果有師兄知道點可以將FE版 ...
薜安 發表於 21-5-2014 09:12 AM

我本身亦期待第三廠補品!把劍見到模件不錯,另外背面有補品令佢更接近電影的話的確又係一件好事。
我本身亦期待第三廠補品!把劍見到模件不錯,另外背面有補品令佢更接近電影的話的確又係一件好事。
sumsum.com 發表於 21-5-2014 10:58 PM

最衰現在3D printer售價仍然高企
如果唔係自己都可以因應喜好 畫出改善的模件
而且可以造出 當然不少得就是基本的噴色技術
到時就隨心所慾  唔洗下下等強國廠出配件先有野玩:73:
嘩 ~ 呢隻見到實物真係嚇死人,師兄加工後即刻變成神物 ~ !!!
可惜我無咁嘅功力 . . .
嘩 ~ 呢隻見到實物真係嚇死人,師兄加工後即刻變成神物 ~ !!!
可惜我無咁嘅功力 . . .
Kuuga_iwsp 發表於 22-5-2014 01:06 AM

主體結構上⋯其實我只不過係除咗個背包之餘保留裙甲,主體根本冇做什麼改造。
整完之後型哂,果然利害。
不過呢隻L op 已被我列為点入的TF TOY
請問可唔可以教我點拆左個背囊,而又留得番旁邊兩塊裝甲呢?

樓主懇請請賜教!
幻想緊 如果有第三方可以出一個可裝拆ge車底 取代依家依個 咁成件事就合格了