Toysdaily 玩具日報

查看: 9687|回復: 13

[玩具攝影] ROBOT魂-骷髏之心-海盜高達X1全覆式披風

D零件太過細,就黎盲到睇唔到
噴射機位改良左,但比舊版易跌件
雀屏式碎擊弩 拉開唔到
拆甲煩,E樣一早愈左,有時拆下拆下唔記得裝返上去,到影完相先發覺.....
D特效件硬係覺得送唔齊,不過你有張良計我有過牆梯

件甲可玩性幾高,造型黎講我覺得唔錯,只係覺得個頭太肥(可能跟返套新漫畫)
村正狂刀特效件重製,唔係x3果隻
雀屏式碎擊弩唔會過重拎唔起
如果用MG海盜全覆式同佢比,我今次會揀ROBOT魂
(有玩過MG海盜全覆式的C兄都應該知點解)

good pics pal thanks.
勁wo師兄,連fix既配件都出埋
回復 3# b855506

只有MG同ROBOT無FIX{:1_237:}
有心機靚相支持!
配件細真係好大問題...
我一開盒拎出黎就跌左胸前個粒細野...
宜家變唔返普通X1...:68:
樓主你隻舊版變黄了:69:
回復 5# kyo353 我已經唔見左肩甲上果兩粒野:die:

回復 6# 跳跳虎
如果有方法變白我都想......:cool:
:77:師兄,請問呢只高達出現系那一套高達動畫?Thanks
回復 8# Mr.九流

機動戰士海盜GUNDAM 鋼鐵之七人
師兄,見到上圖,請問呢隻,同HG魔王,係咪差不多size?謝!
回復 10# ah_cow

size係差不多是1/144
nice photos of a nice toy.  nice poses.  support.
原創斗篷MODE幾形, 又可增加可動:35:
期待魂shop件同變回舊x1{:1_205:}
最后2P的最终战还原场景支持一个!
入了旧版的真好啊,只买这个FC都没有拳剑。