Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 柯柏文BB豬一入 (已UPDATE進度, P.3 31樓)

我比我果隻你望下, 擺左係OFFIC

回復 12# BoAkawaii

我無裝過啊,懶得去穩電池.
    不過距透明件有紅色的好似,應該問題不大吧
謝謝Ching支持, 小弟繼續努力, 不過d件幾難磨, 因為表面唔係好平滑, 要平滑就要全方位打磨
BoAkawaii 發表於 9-5-2014 12:35

唉 . . . 大陸模型預咗大工程 . . .
csysimon 發表於 9-5-2014 02:57 PM

Ching, 好似死咗圖~
回復  BoAkawaii

我無裝過啊,懶得去穩電池.
    不過距透明件有紅色的好似,應該問題不大吧
ivancheng 發表於 9-5-2014 09:25 PM

今日經過旺角孤仔, 得返一盒原色, 黑色唔見有, 咁都好, 唔洗心思思又買~ :x

另外喺雞旺買咗一包LED, 不過比原裝大粒, 如果要裝就要開大個窿, 不過用筆刀可以搞到, 粒燈比我搞到由長著變有時著有時唔著... {:1_206:}
唉 . . . 大陸模型預咗大工程 . . .
Kuuga_iwsp 發表於 9-5-2014 11:08 PM

係呀, 因為d模表面唔平滑, 如果素組, 有d位合唔埋, 因為支筍大咗少少, 需要用筆刀開大個窿少少先合得埋, 好彩有電鍍件, 咁就唔洗磨咁多, 又靚d, 而家差d關節位, 手掌, 槍, 同個大頭未打磨

因為個頭粒LED未成功, 唔知點先整到, 一係就長著, 而家搞到一時著一時唔著, 可能條線cut得過短, 失敗了, 今日喺雞旺買咗包LED, 不過比原裝大粒d, 要整大個窿先裝到
巳改返左了。。。。。。。
csysimon 發表於 9-5-2014 02:57 PM

謝謝Ching分享~

砌起係唔錯~ 點解煙筒, 油桶唔用電鍍年呢? 會好睇d~

而家爭d關節, 槍, 手掌未打磨, 因為今日搞咗粒LED好耐, 之前時著時唔著, 原來係因為粒LED個位鬆, 後來我"痴"死粒LED, 就解決咗, 而家按個頭後面個掣, 可以著燈lu~ :)
粒led開頭著到,後尾按得多就用唔到了,
砌完便無再跟,下次有時間先執,還有盒紫色未砌
砌完便無再跟,下次有時間先執,還有盒紫色未砌
csysimon 發表於 11-5-2014 08:50 AM

紫色果盒可以當係Q版EVA柯柏文wor~

我見有盒黑文,不過呢隻原色都已經砌得好辛苦,一盒已經夠皮,因為打磨好花時間,好消磨你嘅意志力,我發覺d手掌有三隻都有偷膠,個頭都有好多偷膠位,諗緊補唔補返d偷膠位,我仲有4隻手掌未打磨,明天繼續了
c兄真係有心機,我hea砌三日便搞店左佢
c兄真係有心機,我hea砌三日便搞店左佢
csysimon 發表於 11-5-2014 07:55 PM

小弟失戀嘛~
唯有冇嘢搵嘢嚟搞啦~ {:1_203:}

話時話, 好似Ching咁講, 粒LED今日已開始經唔係好靈敏(都仲著到), 不過頭已痴膠水打磨好, 以後粒LED唔著都搞唔到啦~ :38:

佢LED 駁住佢果塊銅片其實好垃圾下, 按得多自然會損耗, 一定會用唔到, 同埋佢個頭, EVEN 你唔痴膠水都開唔到, SO 我都費事再搞
佢LED 駁住佢果塊銅片其實好垃圾下, 按得多自然會損耗, 一定會用唔到, 同埋佢個頭, EVEN 你唔痴膠水都開唔到 ...
csysimon 發表於 12-5-2014 09:16 AM

其實貼貼紙仲靚, 我覺得透明件唔係好靚, 好似好暗咁