Toysdaily 玩具日報

查看: 8049|回復: 32

[個人收藏] 柯柏文BB豬一入 (已UPDATE進度, P.3 31樓)

尋日經過灣仔孤仔入咗呢隻柯柏文BB豬, 小弟跟拜金女友分手後第二作, 聽日開工~ {:1_203:}

一打開盒, 幾有誠意wor, 因為有d板件原來係有雙份~ {:1_197:}

ok, boxart幾靚, 但係用日本字, 等人以為係日本貨? {:1_215:}

板件係咁多, 跟LED燈同貼紙, 有博狂兩派嘅貼紙, 方便可以噴隻黑文? 仲有眼睛貼紙有4種唔同顏色 {:1_197:}

說明書正面 {:1_197:}

說明書背面, 完成品睇落唔錯~ {:1_223:}

灰色件加多咗一份電鍍件, 另外透明件又有兩隻唔同顏色, 呢樣幾有誠意~ :71:

冇嘢搵嘢嚟搞, 聽日開始組合打磨~ :64:
呢盒模型係有黑文版,貼紙係費事煩,原色文同黑文都係嗰張貼紙 ~
呢盒大陸Q版文哥模型係出得幾好,唯活動能力麻麻,所以我忍手了 ~
等睇你完成品 ~
我都有入,haha

我都有入原色文,不過盒內居然無跟貼紙,灰爆{:1_224:}
不過買呢隻文哥果排,同期都買左KidsLogic 果隻文哥,超正!:love:

呢盒模型係有黑文版,貼紙係費事煩,原色文同黑文都係嗰張貼紙 ~
呢盒大陸Q版文哥模型係出得幾好,唯 ...
Kuuga_iwsp 發表於 6-5-2014 11:57 PM

謝謝Ching支持,今天已開始打磨~

其實Q版模型我都冇期望有咩活動能力,不過我係想買嚟學噴Kidslogic果隻金屬紅同藍,如果加埋d電鍍件真心會幾靚~
我都有入,haha
ivancheng 發表於 7-5-2014 12:00 AM

隻黑文砌得幾靚wor,都問吓頭頂果隻灰色金屬油係用咩邊隻油呢?我都想買隻黑文~
謝謝Ching支持,今天已開始打磨~

其實Q版模型我都冇期望有咩活動能力,不過我係想買嚟學噴Kid ...
BoAkawaii 發表於 7-5-2014 23:58

努力 ~ 支持 ~~ :61:
我都有入原色文,不過盒內居然無跟貼紙,灰爆
不過買呢隻文哥果排,同期都買左KidsLogic 果隻文哥,超 ...
ericlai58 發表於 7-5-2014 12:26 AM

我想噴Kidslogic呢隻色啊~

呢隻我冇買,因為冇得變形,價錢又貴咗少少~
回復 6# BoAkawaii

我裹隻喺你呢隻色黎的,自己噴黑色而已,當時未有黑色出.黑色喺最近先出,真喺小距.:blame:

你話頭頂裹舊灰色件喺用田宮既噴灌而已
支持師兄貼圖分享
呢隻其實幾難砌, 因D接口唔係好得,

個燈眼我整到唔識著NOW
回復  BoAkawaii

我裹隻喺你呢隻色黎的,自己噴黑色而已,當時未有黑色出.黑色喺最近先 ...
ivancheng 發表於 8-5-2014 01:42 AM

雙星呢隻噴罐d色又幾靚wor~

我都想買多隻黑文, 不過隻原色文都未完成, 都係遲d先, 唔知粒LED又會唔會比粒紅色你~ {:1_197:}
支持師兄貼圖分享
tolete 發表於 8-5-2014 07:41 AM

謝謝Ching支持~
努力 ~ 支持 ~~
Kuuga_iwsp 發表於 8-5-2014 12:04 AM

謝謝Ching支持, 小弟繼續努力, 不過d件幾難磨, 因為表面唔係好平滑, 要平滑就要全方位打磨 :42:
呢隻其實幾難砌, 因D接口唔係好得,

個燈眼我整到唔識著NOW
csysimon 發表於 8-5-2014 09:14 AM

隻燈我都係失敗了, 由長著變咗唔著, 可能粒LED條線cut得太短 :die:

今日想去雞旺睇吓有冇d LED賣, 其實本身粒LED嘥氣, 又唔可以教長著