Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Try0083

[個人收藏] Lego 42009 玩後報告

睇完有少少中毒, 尤其係睇完改左做 RC 版既 #42009, 不過 extra parts 同 power function parts 太貴, 又複 ...
Mo.P 發表於 5-5-2014 12:23 AM

SIMON哥~都唔係架,砌完42009之後就無玩,剩係諗點擺都諗到頭痛:55:
MO.P兄~係呀,改全RC勁貴,所以我放棄左,但其實而家我覺得都玩味十足,間唔中走去玩個釣臂都幾過引:34:
宜家TD嗰d資深ching,都玩埋lego了。。。。。。證明現在真的沒什麼好玩。。。。。。
宜家TD嗰d資深ching,都玩埋lego了。。。。。。證明現在真的沒什麼好玩。。。。。。
gazza1211 發表於 5-5-2014 06:05 PM

haha......gazza兄見笑呀:77:我唔係咩資深會員:he:
同埋我其實都有玩開LEGO,只係我懶做CD ROM者:34:
呢盒我都岩岩入左,未有時間砌,想等新屋入伙先砌
回復 19# kenneth35

恭喜KENNETH兄新屋入伙:77:
入伙後就快快砌呀:58:最好影埋你個靚靚DISPLAY櫃黎睇下:46:
我上網搵過件改REMOTE,成套返黎要成3K,已經放棄左,買多盒好過,已經睇中40230,佢出就入
回復 21# kenneth35

我都放棄左套RC:70:太貴
同埋你係咪想講42030呀:58:呢隻真係走唔甩:71:
原來有C model架:50:
http://www.youtube.com/watch?v=kJ8srS6mO3s
:71:
我上網搵過件改REMOTE,成套返黎要成3K,已經放棄左,買多盒好過,已經睇中40230,佢出就入
kenneth35 發表於 25-5-2014 10:06 PM
我覺得42009既精粹係用一個MOTOR+一個波箱可控制4樣嘢, 如要用本身2倍價錢改全RC無乜意思, 反正改完幾可玩?
原來有C model架
Try0083 發表於 26-5-2014 02:24 PM

C mode係咪自己改
哇,d野多到見到有d怕怕,砌死人:69:
what師兄~你講得好岩,所以我都放棄RC:71:
kenneth35師兄~呢層我都唔太清楚呀,咁岩睇到咪分享下囉:73:
zgundam2000師兄~咁樣先好玩嗎,咁快砌完咪又要買其他玩:he: