Toysdaily 玩具日報

查看: 15135|回復: 26

[個人收藏] Lego 42009 玩後報告

小弟第一次係LEGO呢邊發帖,請各師兄指教指教:77:
小弟覺得呢隻實在太正,所以忍唔住要分享一下呢隻皇級LEGO:71:

外盒已經吸引到我乖乖比錢:unhappy:

背面

開打仲有簡介:handshake:

開工:43:

好精密既機械設計

完成第一PART:54:砌到我{:1_206:}

V8引擎:36:

砌#臂駕駛倉

完成:(

後記:好捦砌,大約2千幾件,如果分開慢慢砌可以砌足你成個禮拜:(因為每個位一定要砌岩!唔係就.......:angry:
同埋佢跟埋一個摩打,一個電箱比你,所以砌好之後入電即玩,#臂可伸縮,教高低,#鉤可放長短:71:
只可惜係唔包全控,如果包埋就真係超值:shiny:

謝謝觀賞:64:
補充一句係我真係好沛服設計師既心思
可以諗到咁精細既玩具:71:
的確好物, 現在身痕想改全可動:75:
http://jurgenstechniccorner.com/index.html
welcome

nice sharing

RE: Lego 42009 玩後報告

的確好物, 現在身痕想改全可動
whoip 發表於 4-5-2014 03:12 PM

WHOIP兄~我都想改呀,但以我所知要訂件同好麻煩,所以先打消念頭:die:
回復 4# ygat2005

謝謝:64:
好有興趣technic系列,但至今仍未勇敢入坑,看了介紹,真的好吸引,但更感覺覆雜。。。。。。。。
回復 7# 影武者

影武者師兄~開頭我同你既感覺一樣,看似好複雜,但玩落又另一番感覺:71:
唔難,只係用既時間多左:78:
所以有興趣可以一試(玩):75:
TRY兄出報告一定支持:71:
TRY兄出報告一定支持
SimonC 發表於 4-5-2014 11:37 PM

simon哥真比面:shy:
回復 10# Try0083

嘩你好少可成日在線喎:58:
回復  Try0083

嘩你好少可成日在線喎
SimonC 發表於 4-5-2014 11:59 PM

呢幾日都係屋企嗎{:1_231:}
回復 12# Try0083

你就好啦, 日日玩玩具:73:
回復 12# Try0083

你就好啦, 日日玩玩具:73:
你仲有架42006呀, 唔POST埋出反黎?
睇完有少少中毒, 尤其係睇完改左做 RC 版既 #42009, 不過 extra parts 同 power function parts 太貴, 又複雜, 都係留番d 錢入其他野算喇.

try 兄, 黎緊 #42030 Technic Volvo buldozer 已經係 RC, 唔使另外改, 都幾正.