Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: BoAkawaii

[個人收藏] 冇乜心機之作 新星龍神丸

香港有邊個女仔唔係港女,但係我寧願比好似翠如呢D款嘅女仔呃,好過比D又要成日食好嘢,又 ...
Kuuga_iwsp 發表於 4-5-2014 11:08 PM

個個港女都想搵有錢人, 又唔睇吓自己咩樣有冇身材, 一味要買禮物先代表錫佢wor, 呢d拜金女唔要就罷, 寧願冇女朋友都唔想搵件港女嚟煩, 幫又幫唔到, 仲要"阿gi阿daw" :54:
說得對極了!

老實說,都唔明D女點解要下下食好野
茶餐廳舊一點都唔想入去!下下要 openrice 哪 ...
fktuen 發表於 4-5-2014 11:28 PM

港女貪冒虛榮, 唔多唔少都係d電視造成 :38:
我之前買左個大陸Q版文哥, 砌到我.....
還有盒紫色版未.砌.

另外你果盒野, 我有戰王丸同, 龍星丸(好似), 又係擺左係到未砌,

另有盒高逹 MG RX 78 3.0 + 5盒 RG 未砌過.....{:1_200:}

因為唔得閒
女朋友, 我都係上年先同個女開始,

我自己認為如果個女仔太貪$, 自己要衡量返值唔值得一齊, 共富貴易, 共患難就.....
我女朋友一齊時唔介意我搵$小, 話一齊努力丫
回復 14# fktuen

"總覺得 openrice 間接造成更多港女"

你道出真諦了!
我之前買左個大陸Q版文哥, 砌到我.....
還有盒紫色版未.砌.

另外你果盒野, 我有戰王丸同, 龍星丸(好似) ...
csysimon 發表於 7-5-2014 10:52 AM

大陸Q版文哥我前日買咗,今日打磨得好辛苦,因為用返電鍍件,變相要打磨嘅件唔算好多,個胸有支筍唔啱位,索性剪走佢,又有d窿根本插唔入,用有筆刀開大個窿,大陸嘢總係有呢d問題,聽日又要繼續打磨。

我都砌咗隻戰王丸同龍王丸,不過係素組,有機會都想上色。

我呢家個狀態砌唔到RG,因為實在太精細,線又多,如果玩上色,貼貼紙噴消光,可能要玩兩個月先完成到一隻,我心情一般,所以都係砌返d簡單嘢,呢隻大陸Q版文哥我幾有愛,應該完成到~
女朋友, 我都係上年先同個女開始,

我自己認為如果個女仔太貪$, 自己要衡量返值唔值得一齊, 共富貴易, 共 ...
csysimon 發表於 7-5-2014 10:56 AM

Ching你都好幸運,因為我每每遇到嘅都係拜金女,為咗呢d女所講嘅幸福,我都洗唔少,直頭已經怕,不如為吓自己好過。我而家嘅心態係有d厭世,亦唔信有d咩真愛,不如買多幾隻老變會開心d。

Ching難得遇到好女仔,要好好珍惜喇,因為而家想搵個唔拜金簡簡單單嘅女仔都已經好難,尤其我呢個年紀,過兩年就四條嘢,可以搵到唔拜金的嗎?所以我都決定咗準備單身,好過比女人滾咗d錢。
唔洗驚喎,男人40唔老喎,儲下$,做下自己中意的事,有時感情要黎就黎,擋都擋唔住

樓主 ,  我終於去到TF WEB SITE,  有時間留個名 交個朋友
Ching,我好明白你感受因為我同你一樣過兩年就四張la,不過你應該俾我好彩D因為你早現問題分手.我就剛剛先簽字離婚,理由一樣係錢.我個港女做女友個時同其他ching一樣,我無野做個段時間佢都無走.一齊十三年雖然平時出錢個個多數係我不過我都ok因為佢話佢係屋企經濟支柱.不過三年前結婚之後過左年半佢就走左la理由係覺得我之後一定買唔到樓跟住我無前途.我年輕時對錢睇得好輕所以就算結婚,除左化妝錢佢出之外我全部包矖,不過到佢走左之後先知錢的重要.當然玩具我一樣會玩不過錢一樣要儲.
唔好意思編野長左d,不過睇完ching故事有所感觸....