Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Follower

請教SR GGGG日/亞/港版分別

我都明白同一個啊媽生出來, 應該係一樣,

但係, 過往我都買過日版, 港版同亞版, 不同版本都試過有問題, 不過, 亞版問題真係多D.:x
我都明白同一個啊媽生出來, 應該係一樣,

但係, 過往我都買過日版, 港版同亞版, 不同版本都試過有問題, 不過, 亞版問題真係多D.:x
行版 - 中國種架西瓜, 直接運黎香港賣, 貴d
亞版 - 中國種架西瓜, 運左去亞洲其他國家, 之後被人買番黎香港賣, 平d
日版 - 中國種架西瓜, 運左去日本, 傳說中QC較好, 之後被人買番黎香港賣, 最貴

都係中國種(要爆一樣會爆!?), 純粹睇你比得起幾錢同喜好

舉例好正 X 2

少少 UPDATE
宜家既亞版 - 中國種架西瓜, 係中國賣, 之後被人買番黎香港賣, 可能平d
...
mudwk 發表於 23-4-2014 11:29 PM
最大最大的分別,係打開盒後,如日版,盒內有一組英文加數字,例如J1234567,如行版,H1234567,有些亞版換貼紙,想改日版,但打開盒便分別到。
日版正D架,正到只舊天平缺件冇得換,正到冥雙子左右不分。
亞版就賤啦,買咁多年都冇問題,搞到我唔知點鬧佢賤:DD
買日版啦,一定冇錯,肯定令你一買難忘,再買好徬徨
留返D亞版俾其他CHING買啦
“留返D亞版俾其他CHING買啦 ”。。。 師兄講嘅好啱聽!! :DD

日版正D架,正到只舊天平缺件冇得換,正到冥雙子左右不分。
亞版就賤啦,買咁多年都冇問題,搞到我唔知點鬧 ...
wingsiu 發表於 1-5-2014 10:26 PM
即係你去香檳大廈 !
日本 ! 要解釋架咩 ! 梗係高級 d 啦 !
陀地 ! 係無咁矜貴架啦 ! 不過本地貨有保證嘛 !
賓賓 ! 直頭調頭走啦 ! 大佬 !

不過點知你後來發覺三個囡囡都用煲冬瓜傾計 !
唉 !
中晒伏 !
原來三個都係東莞落來既 !
Menstruation again.....大姨媽post.....{:1_237:}
即係你去香檳大廈 !
陀地 ! 係無咁矜貴架啦 ! 不過本地貨有保證嘛  ...
玩具 發表於 4-5-2014 10:25 PM

呢個回覆一定要置頂先得...
:71:
即係你去香檳大廈 !

yes..:DD 要置頂先得....
即係你去香檳大廈 !

原來呢度都好多ching看得明呢段嘢:p:36:

日版:要買個盒直角無花貼口膠紙要貼正中央 買返去要用包膠/防潮/放入恆溫
櫃保持15度以後唔好羅出來,要玩就要用腦想象你件玩具多麼完美
港版:買返去要第一時間開出來檢查有無缺件/甩手/甩腳/太嚴重可以羅番鋪頭換
亞洲版:同港版一樣,
******以上對我無視******