Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 4月魂限定 SDX 皇騎士 粗影

關於皇騎士,想先說說上年SDX 的事......
SDX 2013年初公怖出飛越之龍 SR 後
差不多整整一年完全沒有新品消息
(暗黑版Alex不算新品....雖然我都有買...)
當日我已經打定輸數
SDX 系列完結了........
(後話:因為這心情,當日我狠下手買了 Zeta 騎士,再買多隻 F91玩足2款,有機會再分享)
突然13年尾(定14年頭????唔肯定),公佈4月出皇騎士
嘩!唔駛諗!即訂!
(黎緊8月仲有武者頑駄無,一樣,唔駛諗!即訂!)

SDX 對我來說
就是細過死慳死慳儲錢買的BB戰士既---完美上色+關節+變型+換裝版
細過望住部BB戰士
總會幻想:
若果我識改造,識造件,識上色就好了
而現實是:
貼完貼紙唔彈起已算好彩

所以,要我評任何一部SDX
我只會說,完美
2來,皇騎士有咩背景故事...我其實一啲都唔知
價錢: $600幾蚊買1部BB戰士/祖,你咁諗既話,一定會覺得好貴
$600幾買到童年幻想出黎既玩具成品,一樣,唔駛諗!即訂!

第一次出post
多多指教

廢話講完,去相
(P.S. 爛相一堆,不要見怪)
:35:

佢兩個好似有關係......

把劍長到呢....

我覺得揸插石個把變Q版仲過癮~~

回復 1# lomay

狠心用$1000幾蚊買既 Zeta 騎士

3條友仔騎馬仔

貪過癮 bid 多部 F91 (2來都唔太貴...無升過價)
呢隻Crown Knight 係我細個時買的頭幾隻BB戰士之一. 好想入手呀 :no: 但係覺得自己太多玩具喇......