Toysdaily 玩具日報

[分享討論] all must be careful 現代模型黑店黎 非常不負責

diu 現代模型黑店黎,非常不負責 BlackListed
got a DJI phantom fc40 from them 2days ago when tested at shop it look ok
but second day found camera have problem so took it back to them and they refuse to exchange and said it not their problem and i have to pay for repair and shipping....
以事論事,你試過無問題之後俾錢出門就當你收貨架啦⋯邊個保証你返去後做過乜?

店幫你搞寄貨同維修手續算係咁啦!你唔係諗住要人換俾你下嘛?
diu 現代模型黑店黎,非常不負責 BlackListed
got a DJI phantom fc40 from them 2days ago when tested a ...
starcraft2010 發表於 25-4-2014 10:37 AM

有邊d細鋪會包7日保養,而且唔係d行貨嘢,自己諗下先post!
關店咩事?   產品問題唔系製造商責任咩
香港地買遙控模型都係咁,廣華街間間都係出門後就關人忍事。
個尐所謂香港代理就更加唔負責任,你唔好以為個尐遙控器、接收機、servo 係電子野就自動會有一年保養........係唔會有的,買左有壞的話,就要俾錢先至有得修理;呢個就係香港遙控模型界的不成文定律。
回復 1# starcraft2010

師兄,我都有買FC40,你個camera 咩問題?

DJI 香港有代理的,  但我唔知現袋係咪買行貨,

我聽其他師兄講買DJI最好去番官網果幾間分銷