Toysdaily 玩具日報

查看: 14714|回復: 46

[玩具報告] 是但影 ~~~ 千值練 巨神哥古

巨神哥古-舞台發生在一個從地圖上消失的島‚故事主要圍繞主人公田神悠宇和藍色機械人「哥古」以及外星文明之謎。 :78:

盒面及盒底 :handshake:

巨神正面及後面 :43:

跟機的還有主角悠宇‚女主角桃麗斯及狗狗阿魯哥斯的公仔‚較失敗的是沒有眼口‚還以為在看恐怖動畫 :ice:

雙眼可發出紅光‚呈現巨神憤怒時的樣子:71:

背部可放入雙雷射炮‚不過要以拆件方式進行 :oh:

180mm炮改可放入子彈 :$

個人比較喜歡這支180mm炮改‚關節大多可以拉出以擴大活動範圍且手指全可動 :handshake:

與同廠的黑三一作比較可見這巨神非常巨大 :$

總結‚巨神非常重手‚可玩性高‚可動方面可以接受‚主要因為裝甲方面阻礙了活動能力。唯獨價錢和身高成正比例‚有點令人卻步。不過喜歡懷舊機械人的絕對要出手 (WalkerMachine)。 :x

謝謝觀賞 :64:

回復 1# 黑色三連敗

好耐無見,黑色三連兄,你終於都到手了.其實呢隻都已算唔錯,本來我都沒有打算咁快入,因為太太好鍾意呢隻,所以我都提早入咗.佢話至鍾意就係對可動手指.
多謝師兄好相!
呢隻好物,我都愛不釋手。

我向來鍾情大機械人,
不過今次都稍嫌佢太大隻。始終一般大合金玩具都係得9~10寸在右,
無端端得一隻高成個頭。

個人情意結,
又唔理比例,
我覺得如果佢同 wave 隻鐵巨神差唔多 size 就更好。
Very nice figure.
:71:
唔好提了,小弟其實一早在某大連鎖店訂了 ( 我好少訂玩具,就係知佢太冷冇鋪入,所以破例訂)
但我到今日都未有得攞....:help: :time: 驚緊可能冇得玩:ice:
以1/48嚟講, 人仔真係雕得簡陋咗
但隻巨神好似唔錯啊
會吾會有第二批貨返
頭像被屏蔽
回復 1# 黑色三連敗

ching請問合金成份高唔高?
因成盒嘢攞上手感覺唔係好重!
Where can still able to get it?:63:

好耐無見敗兄出文要支持!图是日本fans的takara 1/48自塗
非常巨大 :Q :71:
回復  黑色三連敗

好耐無見,黑色三連兄,你終於都到手了.其實呢隻都已算唔錯,本來我都沒有打算咁快入,因 ...
gokinman 發表於 19-4-2014 01:35 PM

G兄~~~好耐無見~~~您同嘉姐都好厲害~~~近期大熱作您地都入晒~~~又始原勇者又甲鬥王又紅三一~~~~大晒冷張相我羨慕到流晒口水:$

估唔到您倆仲入得快過我~~~對可動手好似玩PG高達咁~~~的確係正~~~:he:
多謝師兄好相!
呢隻好物,我都愛不釋手。

我向來鍾情大機械人,
不過今次都稍嫌佢太大隻。始終一般大 ...
Garycharm 發表於 19-4-2014 02:34 PM

多謝Garycharm兄賞面流言~~~:) 我自己都玩左好耐~~~主要試佢D可動位~~~:p 我個囡就係咁撳佢個頭~~~玩發光~~~:(

我都贊成如果好似鐵巨神咁既大細會好D~~~玩開隻細版~~~突然變到咁大好唔慣~~~:60:
Very nice figure.
Macross長谷有洋 發表於 19-4-2014 03:11 PM

Thank you for reading my post, brother Macross 長谷兄~~~~{:1_208:}
唔好提了,小弟其實一早在某大連鎖店訂了 ( 我好少訂玩具,就係知佢太冷冇鋪入,所以破例訂)
但我到今日都 ...
WalkerMachine 發表於 19-4-2014 03:24 PM

步行機械兄唔係我個間訂~~~~:Q 有冇打電話去問~~~呢隻冷門真係冇乜鋪入~~~:@

D人仔真係真係好唔得~~~最衰自己又唔識油~~~:49: 我細個隻合金~~~心口可以打開~~~呢隻反而唔得~~~~{:1_215:}

巨神真係好得~~~等您PS神圖~~~:D
會吾會有第二批貨返
iannt2011 發表於 19-4-2014 03:34 PM

可能要等出紫色版~~~~:(