Toysdaily 玩具日報

查看: 5487|回復: 18

[個人收藏] 我的黑社會會員 (一劣圖)

事先聲明,我指係電視劇及電影上的角色咋!
(同埋我抄咗ilove12inch d字眼講聲唔好意思)

漏咗英雄本色Mark哥
CHING勁喎,庫存量都好豐富,可否逐一分享下
CHING勁喎,庫存量都好豐富,可否逐一分享下
交叉人 發表於 18-4-2014 08:04 PM

冇問題
頭像被屏蔽
黃飛鴻擂台爭霸戰-楊飛虎(石堅飾演)

英雄本色-Mark哥(周潤發飾演)

江湖最後一個大佬-大傻(成奎安飾演)

黑社會-樂少(任達華飾演)

學警狙擊-孝哥(苗僑偉飾演)

無間道-韓琛(曾志偉飾演)

殺破狼-王寶(洪金寶飾演)

古惑仔-陳浩南(鄭伊健飾演)

黑社會2以和為貴-Jimmy仔(古天樂飾演)

學警狙擊-Laughing哥(謝天華飾演)

回復 4# 積克船長
呢隻我都喜歡,如果出埋黃光亮,大咪同潮洲佬組織個四大監犯仲正!
船長,之前出便有冇出過figure監犯衫?我想買件!
美國監獄監犯衫有呀,因為『逃』
回復 7# 交叉人
我想搵香港監犯衫多d,想俾大傻同發哥著,自己又唔識整!
陳浩南,王寶,韓森,阿樂…!{:1_203:}
全香港最惡嘅人去哂你度:34:
師兄差不多收藏哂市面上所有香港演員頭雕,仲組成一隊,支持加欣賞!

個依健頭好出色!個四哥笑哥就⋯⋯
師兄差不多收藏哂市面上所有香港演員頭雕,仲組成一隊,支持加欣賞!

個依健頭好出色!個四哥笑哥就Y ...
ilove12inch 發表於 20-4-2014 12:00 AM

謝謝,你d紀律部隊都唔錯呀,有d我都冇!我自問我d figure收藏係一個外國明星都冇,都係喜歡支持香港演員香港電影,當我以為齊晒香港演員時候,原來我仲有好多未齊晒,仲有一個麥嘉,同埋陳小春,李燦琛,王合喜(威龍香港警察忠仔),好想買但搵唔到,亦有諗過想學做頭雕想做d實力級藝人,如梁家輝,鄭則仕,李修賢,杜汶澤,許冠文,許冠英, 鄭少秋,謝賢,譚校長,陳百祥,DoDo姐等等,到時更可以壯大香港藝人收藏,最衰佢哋冇出figue,變咗想要就要去學整!
市面上要打造鄭伊健陳浩南造型一d都唔難,我見仲有貨,你都整番隻啦!
齊人的確不易。:52:
石堅,鄭伊健最good, 第二古天樂, 洪金宝(可惜身型比例有問題)....
至於近乎認唔出包括: laughing,苗僑偉,任達華,成奎安,曾志偉 (以上幾個頭雕,body都唔太好,尤其志偉)
Mark 哥似,但卡通化了
石堅,鄭伊健最good, 第二古天樂, 洪金宝(可惜身型比例有問題)....
至於近乎認唔出包括: laughing,苗 ...
hongwohse 發表於 21-4-2014 01:48 PM

洪金寶而家叫做好少少啦,我用咗機動部隊林雪件肥佬衫配件先做到肥body,第日我整肥貓鄭則仕都要靠佢啦,曾志偉我就真係冇辦法,又冇見到有出過肥矮body,我用威龍body頂住先,因為貪佢夠矮!我初初都係認唔到三哥,我問個店主先知,後來買咗個頭雕安裝個body仲認到係三哥!
ps:我有一個壞習慣,body永遠來來去去只會買個一兩種,頭雕無論佢靚唔靚我都照買,因為我目標係收藏香港明星頭雕或figure,只要佢都仲有五成似我認得出佢係邊個我一般都會買,我要求好低已經滿足到我^^