Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年9月 S.H.Figuarts Ironman Mk 42 & Iron Patriot(官圖P12)

即係HT 42 可以放單啦!!{:1_203:}  便D買隻B社既IRONMAN 仲抵玩,可動無敵,
山口個D,唔好提啦!買過MARK 3既都知真係唔掂,D關節88聲好鬼嘈,又軟腳,比例又怪,山口88啦{:1_235:}

日廠既介入可唔可以逼使到HASBRO 進步下呢?
一貫策略,先買一隻孩粗玩,再等shf 出,正。
本來以為B社不會再出鋼鐵人了,美中不足的是,不是MK7
正!入左mark4終於有maek42:71:
shf出mk 42,可以盡情扭,唔使就住就住!
即係HT 42 可以放單啦!!  便D買隻B社既IRONMAN 仲抵玩,可動無敵,
山口個D,唔好提啦!買過MARK  ...
alvinchan2012 發表於 7-4-2014 06:47 PM

版權問題, 孩之寶最先出, 山口都要一年後,  等到Bandai 2年後, 根本無需對敵
太好了{:1_227:}
正!!
但如果似FIGMA咁貴就唔好搞我.......
已經feel到愛腳者有限定既氣味:)
佢跳掣跳得咁搞笑
出完6就42
咁其他果d呢?
似乎外形幾討好喎!
佢跳掣跳得咁搞笑
出完6就42
咁其他果d呢?
quincy 發表於 8-4-2014 02:26 PM

版權問題,d版權唔係一個一個型號咁買,係跟套電影,再傾要整邊隻,
同埋日廠最快係山口式,相信係打好左關係,
而bandai 食唔到頭香買個版權,
相信作為第二手個版權費會貴過山口式唔少,而且要執得更嚴緊,
所以figma 果隻咁貴我諗都有一大部份係關版權費事
版權問題,d版權唔係一個一個型號咁買,係跟套電影,再傾要整邊隻,
同埋日廠最快係山口式,相信係打好 ...
神打魔帝 發表於 8-4-2014 03:27 PM

睇完你咁講,隻SHF咪又要最少4魚以上{:1_206:}
睇完你咁講,隻SHF咪又要最少4魚以上
brian_ctw 發表於 8-4-2014 03:49 PM

唔係,近排figma 密密加價,
figma No. 200 後既,好似進擊的巨人果d咁,黎到香港都賣到3魚半4魚
佢隻ironman 普通版賣5魚幾,我諗有1魚多d 係版權黎xdd

不過bandai 始終係最大廠,ironman e d hot item 貨量一定超多
所以價錢會親切d
睇完你咁講,隻SHF咪又要最少4魚以上
brian_ctw 發表於 8-4-2014 03:49 PM

除了定價,又要睇炒唔炒得起