Toysdaily 玩具日報

查看: 4434|回復: 10

[個人收藏] 偽DX版烈車戰隊 食玩版塗裝完成

去圖!

詳細更多圖在模型版,請多指教。 :64:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-222490-1-1.html
大大既作品,一定支持。
不過對呢輯戰隊就真係麻麻
可能當佢做“無限合體”嗰種玩法會好啲。
等零食啦...
其實炎神戰隊有部大象列車....{:1_197:}
樓上大大...蝙蝠...{:1_227:}
食玩都係要自己塗裝先至得:34:

回復 5# shinjims06

, 一柄頂天...{:1_197:}
好手功,艾雲兄:71:

曾經想入食玩版,不過睇過 YOUTUBE 片,要拆件再合體,完全無左戲中神粹,所以都係等年尾跳樓貨算了
記得當年睇碟,"直升機人"有尼招:x

回復 5# shinjims06
呢隻野萬能 key 黎....................
聽聞這次零件的雕刻不夠深, 上色時會有點麻煩?

首先多謝各位的支持,你們的支持是我繼續的動力之一 :64:

當然都要睇要整果隻野值唔值得去玩啦:DD

大大既作品,一定支持。
不過對呢輯戰隊就真係麻麻
mf_c2000 發表於 2-4-2014 11:33 AM

還好啦。
對我地呢代人來說可能係低B左D,特別係個春休SP,有D幾無聊幾無謂的地方(香蕉提子蜜瓜出場作用真係……唔多囉…)
但以小朋友角度去睇其實還可以啦,唔好太深究而俾框框限死自己,開開心心睇完就算。
「現咩氈喱唇!」(IMAGINATION!) {:1_203:}

食玩都係要自己塗裝先至得
shinjims06 發表於 2-4-2014 10:55 PM

的確係架,整完拎來玩會爽度UP {:1_208:}

好手功,艾雲兄

曾經想入食玩版,不過睇過 YOUTUBE 片,要拆件再合體,完全無左戲中神粹,所以都係等 ...
benbenben4213 發表於 3-4-2014 01:00 AM

多謝多謝 :77:

其實合體本身同DX版幾接近…
只係可能因為太幼,紅列車最後果卡如果用雙重關節的話車身(車轆果度)會無咁好睇、同埋會因為拱左個圓形關節出來拓高左車身攪到車轆唔貼地
最後先會變成而家紅列車最後果卡用插孔式變形
但佢車卡個孔係變機械人時會用得番俾紅列車車頂反出機械人頭果下插番入去固定
紅列車最後果卡變相有雙重固定仲穩陣左

而其他列車,黃同粉紅係比DX版猶有過之,可動性更大
綠同藍如果唔需要有高運動性的話,係仍然可以用番DX版合體方式以一列過去合體
只係要提昇可動力的話的確有必要係將關節插上紅列車上,玩過就會明白原因了

聽聞這次零件的雕刻不夠深, 上色時會有點麻煩?
手榴蛋包飯 發表於 3-4-2014 11:46 AM

雕刻夠深啊,我上色時沒大問題。
只係有幾卡車有D地方無左雕刻而變成笨大果堆COPYRIGHT字…

不過剛剛行左幾個地方,而家完全見唔到有得賣…
要玩的可能要等下一水了(五月會出新車卡,我估會再出過1∼5)…