Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 剛剛行過ins見到炒價figure有感而發...

其實當時ins某店都是5魚, 只是後來不段上升, 所以師兄說一出就1牛沒那麼過份.
taifat1975 發表於 2-4-2014 04:38 PM

咁應該係我記錯,因為我個時見佢一牛個陣...
網拍都開始8魚左右...
多謝師兄指正...
:64:
咁應該係我記錯,因為我個時見佢一牛個陣...
網拍都開始8魚左右...
多謝師兄指正...
小堅 發表於 2-4-2014 04:54 PM

太客氣了, 只是自已當初見幾次都無買, 1年後追返魔童/sdcc 悟飯, 才知道sdcc 悟空已經升天了---個價, 印象深刻.
c-hing so funny and have point, agree

又係哩條友開膠post....為左隻sr擊龍神sr帝皇係度左念右念,出左又等跌, 訂又唔肯訂, 到無貨升左又diu,窮西坐 ...
felixchi 發表於 2-4-2014 12:14 PM
太客氣了, 只是自已當初見幾次都無買, 1年後追返魔童/sdcc 悟飯, 才知道sdcc 悟空已經升天了---個價, 印 ...
taifat1975 發表於 2-4-2014 05:18 PM

ching依家SDCC唔飯都唔平,好似都標過千
ching依家SDCC唔飯都唔平,好似都標過千
fox709394 發表於 3-4-2014 10:33 AM

我2012年入sdcc 悟飯4魚幾, 魔童都翻出, 相信普通版悟飯都會, 始終是玩具, 沒有也不會死人, 而且自問一下有幾多件, 從前是多麼喜歡的玩具, 現在於盒內不見天日. :67:
ins 好多野都貴過人…我多數都係去格仔鋪搵蛋買:DD

當時 SDCC 悟空一出
一般街鋪係都無得賣架...
因為果時龍珠 SHF 呢條 LINE 好死... 死到 SDCC 悟空出左 D 鋪頭都唔係點理
我好記得我係自己o係 EBAY 買返來的
連埋運費只係 ~530 !
你諗下件貨係地區限定仲要無鋪頭開訂喎 ! 我覺得直頭係抵玩 !
當時限定品都 400 起跳啦 !
( 實際有冇鋪頭開訂我唔知啦 ! 但我真係完全見唔到有...
我係直至隻野o係 SDCC 出左實物 , 先知有呢隻 SDCC 悟空 , 覺得一定要儲 )

到見到唔少街鋪有賣 SDCC 悟空時
已經係我已經收到貨兼開埋盒出來玩的日子了
即係話已經唔係 '新野'... 好多人上網出左 REPORT / 開盒文了...
當時 SDCC 悟空一出
一般街鋪係都無得賣架...
因為果時龍珠 SHF 呢條 LINE 好死... 死到 SDCC 悟空出左 D ...
玩具 發表於 3-4-2014 02:34 PM

請問點解SDCC版係橙色衫,吾係normal版隻色先正常咩??
請問點解SDCC版係橙色衫,吾係normal版隻色先正常咩??
takeshi 發表於 3-4-2014 03:04 PM

主要應該係面相上色好左先多人想要呢隻, 我都覺普通版件衫先係原著咁,只係衰在個樣太惡加黑眼圈咁
又抽抽水先...................{:1_203:}

主要應該係面相上色好左先多人想要呢隻, 我都覺普通版件衫先係原著咁,只係衰在個樣太惡加黑眼圈咁 ...
yugi 發表於 3-4-2014 03:14 PM

yessss 我都覺普通版件衫先係原著....所以我無入(係吾會比甘多錢追):DD 隻SDCC版...
面相上色只係多左陰影...但眼果D都係一樣..整體望落都係甘惡...
INS賣新貨我覺得幾平,SDCC吾飯有一排好似死貨咁賣3舊幾
又抽抽水先...................
ray文 發表於 3-4-2014 03:26 PM

又係你...
{:1_214:}
又係你...
小堅 發表於 3-4-2014 03:51 PM

之唔係我囉...............見你地討論得咁熱鬧.............{:1_203:}
又係你...
小堅 發表於 3-4-2014 03:51 PM

都話佢有錢ga啦:x