Toysdaily 玩具日報

查看: 13201|回復: 67

[分享討論] 剛剛行過ins見到炒價figure有感而發...

小弟今日一心去ins搵sr擊龍神
我自己心目中個價如果唔過9魚都即買

行哂2層,得2間有,但都過1牛,唯有放棄

正當想走之際,見到有2間鋪廚窗有sdcc shf 悟空(小弟怨念物)

再望真D,竟然大大隻字標價2牛4魚...超西比達都過2牛

我見到價錢後笑而不語,心諗有無人真係會買2差幾買隻figure呀?

隻SDCC悟空 我當然知道佢既罕有程度,但會唔會炒得太誇張呢
對鋪頭來講係鎮店之寶, 冇諗住賣. **可能你話買佢會再話4牛, 令你知難而退 (講笑)
ins 好多標價都好誇張,有時上虎虎搵好過
回復 3# linkchan

但y拍有兩隻sdcc悟空...都要過2牛:ice:

唔係呀嘛... 咁又叫 '炒' 咩 ?
講真 d 貨都有一段歷史... 又係限定... 又愈來愈少
貴就自然架啦...
自己當時唔買... 等到貨少價貴先要後追無得怪邊個架喎
個價貴就叫 '炒價' 架啦咩... 我完全唔認同囉... 都唔關事...
回復 5# 玩具

明白...純粹想討論下
呢個場個名比佢地搞到臭晒
如件玩具插水插到望唔見家鄉個時, 樓主又會唔會可憐間舖正價買呢?:36:
隻SDCC悟空真係用嚟“托”,托巿個托。
都係上網望圖止渴好了。
師兄呢個開心大發現其實已經好耐了,人家標一億都無問題既,有人買先算:ar:
好價。啱啱先送走咗佢{:1_208:}
每當見到呢啲實際價時我都會祝佢早日脫手的
頭像被屏蔽
走一轉ins..我會發覺我如可按該價,放晒手頭上的玩具..會即時變做超級富豪:71:
又係哩條友開膠post....為左隻sr擊龍神sr帝皇係度左念右念,出左又等跌, 訂又唔肯訂, 到無貨升左又diu,窮西坐時光機返去買la