Toysdaily 玩具日報

[動漫資訊] Arkham Origins 之後, 來看看 Arkham Knight (P.3 新增 Mattel Batmobile)

應該唔會係, 因為Rocksteady講明是"原創角色", 即係唔會係現有的人扮. 不過有傳arkham knight 其實是個 ...
jeffloh 發表於 31-3-2014 09:51 AM

ARKHAM KNIGHT這個角色已經是原創角色.
面具背後的人不需要是新角色也說得過去.
過往AC, AO也告訴大家宣傳是騙人的:34:

我希望是JASON
JOKER死後, BRUCE與JASON解恩怨, 不是很好嗎:$
ARKHAM KNIGHT這個角色已經是原創角色.
面具背後的人不需要是新角色也說得過去.
過往AC, AO也告訴大家宣 ...
hkgkindaichi 發表於 31-3-2014 10:47 PM

哈哈, 咁又係~ 我只希望唔好又又又又(x1000) 係joker就得了~ XD

另外我突然有種想法, 會唔會去anarky? (佢長大o左之後學batman咁穿上自己的裝甲) 不過可能都要10月game出先會知了~
突然之間, 我覺得係jason的機會大o左好多....

Jason比較合理.
過住2(3)集都沒有出現過.
Batman故事不能沒有他吧.
印象中只有jason同tim有叫bruce做"old man", 講真其實邊個係都無咩所謂, 故事好玩就OK. 話原來佢係Alfred都得呀(橫掂心口有個A字).  我係覺得jason頭2集都無出現過, last一集先出佢, 仲要講佢係 "batman greatest foe", 乜背景故事都無就expect係人都知jason仲嬲緊batman想當年唔救佢? (始終game唔一定要跟足漫畫) 除非係鋪頭講前傳啦~
我覺得batmobile好正,我希望hotwheel出架好似bat tumbler出架金屬版1:18既batmobile。
另外figure,Harley Quinn 利個造型出個figure。:x

(2014/04/20 更改, 上圖為Arkham Origins DLC , Cold Cold Hearts 圖片)
第一段Gameplay 發佈, 片中可看見重裝甲的Batman,今次的重裝看來並不是DLC那麼普通的設計, 是真正funct ...
nesidoh 發表於 20-4-2014 01:11 AM

this is from Arkham Origins DLC "cold cold heart"~ (not Arkham Knight)
回復 23# jeffloh

強烈要求盲中中英文差版主, 多謝Jeffloh 大大幫手, 請原諒 {:1_198:}

樓主好好嘅介紹及解說。:71:
getter1234 發表於 26-4-2014 07:14 AM

哈哈, 笑左:p
http://www.youtube.com/watch?v=dxa34RatmSc

從影片中, 可見今集蝙蝠俠機器感十足, 尤其是Batmobile 的設計充滿個性

有別於前集, 官方亦透露今集之Batmobile 為主要交通工具, 場景與場景之間均以此交通工具讓玩家自由穿梭
batmobile battle mode!! batsuit好detail 啊!!

https://www.youtube.com/watch?v=pO2_iUkojCY