Toysdaily 玩具日報

查看: 25236|回復: 36

[動漫資訊] Arkham Origins 之後, 來看看 Arkham Knight (P.3 新增 Mattel Batmobile)

作為Arkham 系列的第四輯, 今次時間軸放在 2011 年Arkham City 之後, Batman 癲峰時期的戰鬥

登場人物已知有Batman (廢話), Scarecrow (稻草人), Two Face (雙面人), Penguin (企鵝), Harley Quinn (小丑女), Riddler (謎語人),  Barbara Gordon, James Gordon 還有全新人物 Arkham Knight

Barbara Gordon 會以 Oracle 姿態出現; 而全新人物Arkham Knight 是首度登場, 由DC 及遊戲開發商Rocksteady 共同創造

將於2014年10月推出, 遊戲平台為 Playstation 4 及 Xbox

不過今次劇情唔係由 Paul Dini 操刀了

Arkham Knight

05/25/2014 新增Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=dxa34RatmSc

從影片中, 可見今集蝙蝠俠機器感十足, 尤其是Batmobile 的設計充滿個性

有別於前集, 官方亦透露今集之Batmobile 為主要交通工具, 場景與場景之間均以此交通工具讓玩家自由穿梭

06/22/2014 新增 Gameplay Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=QCcKyxX15e4

今集Batmobile 相信佔很大席位, 從影片中可看見每一部份也很用心設計, 在Gotham 裏風馳電制的感覺也做得很爽

但影片所見combat mode 時有點像飞機設定般的射擊Game
型英帥~~~~~~~~~~~~~~~~
蝙蝠俠版IRONMAN
幾似batman beyond :shiny:會殺人的蝙蝠俠~殺呀!!!
battle armor 蝙蝠俠{:1_223:}
interesting
未買ps4/x1, 如果有特別版主機可以考慮 {:1_218:}
回復 7# Assassin

如有同扎版 將會出機,題外話師兄會出ps4/Xbox one:)
唔知Arkham Knight會唔會即係漫畫既Red Hood (Jason Todd)?
唔知Arkham Knight會唔會即係漫畫既Red Hood (Jason Todd)?
kevchan1103 發表於 31-3-2014 12:57 AM

應該唔會係, 因為Rocksteady講明是"原創角色", 即係唔會係現有的人扮. 不過有傳arkham knight 其實是個機械人, 背後有人控制佢. (當然未能證實是否真)
回復 8# goblin2056

xbox one太美國化,好多功能都啱用,我會揀ps4 :51:
2部都唔打算幫襯~ (PC版用家~ XD)
應該唔會係, 因為Rocksteady講明是"原創角色", 即係唔會係現有的人扮. 不過有傳arkham knight 其實是個 ...
jeffloh 發表於 31-3-2014 09:51 AM

咁又係,不過我諗都可能都係d類似背景既角色 (都係唔滿意batman放生d壞人,搞到佢點點點... 於是自己出手制裁...其實係好人之類)又或者佢只係原創個"角色",但骨子裡都係改編"under the red hood"?  我其實幾希望佢係jason.. 玩ac其中一個challenge,joker都有暗示佢殺過Robin ("Didn't I killed you before?"...之類)
咁又係,不過我諗都可能都係d類似背景既角色 (都係唔滿意batman放生d壞人,搞到佢點點點... 於是自己出手 ...
kevchan1103 發表於 31-3-2014 04:09 PM

我反而覺得似wrath多過jason todd (一直都唔太喜歡佢, 哈哈~)
我反而覺得似wrath多過jason todd (一直都唔太喜歡佢, 哈哈~)
jeffloh 發表於 31-3-2014 09:42 PM

我都覺得似wrath
Wrath最初漫畫造型就係有batman果對耳
心口大大個w字
近代就改左著高科技suit
Arkham knight造型就係batman耳加高科技suit
心口有個A字