Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: darker26

[ENTERBAY] 誠信-救火英雄

我收左貨,但係都收到電話叫去拎貨。{:1_203:}

RE: 誠信-救火英雄

唔知係咪“屎忽痺”果度既員工態度好左,硬是覺得佢有改善的空間!以前“濃粧寶“係度無咁既感覺!
有性格 發表於 25-3-2014 07:42 PM

“濃粧寶?。。。係:57:
唔係喎,果位小姐態度幾好喎,又笑容滿面
算啦..遲唔緊要,最緊要係EB做好D先出貨
各師兄宜先電話查詢,我早兩日致電話未派到,希望呢個星期尾有!阿們。
不过讲真,EB的质量和水平真的不敢恭维,就系老细比较识营销
又唔係高質, 仲要麻麻煩煩, 所以老早已放棄EB, 即使角色是我杯茶都係咁話. {:1_218:}
其實個鼻係唔係大左D呢!!!!!!!:62:
又唔係高質, 仲要麻麻煩煩, 所以老早已放棄EB, 即使角色是我杯茶都係咁話.
bigtomm 發表於 31-3-2014 02:56 AM

冇法, 對檸檬係有大愛, 可能真係過去既總是美好`.

「我個仔十年無響香港唱無聲仿有聲!」
如果會出VIVA演唱會LOOK就正:46:
如果會出VIVA演唱會LOOK就正
brucehung 發表於 1-4-2014 02:32 AM

係呀..但唔好比EB 出..........:64:

睇完樓主個POST 我都想分享下我個人經歷 (有D長)

ENTERBAY 這間公司的信譽 可以用"冇"黎形容
係上年九月我買左隻JORDAN 衫同褲都有問題
拿去換 由九月去到十二月都話未整好 到今年一月頭我再去追問
竟然可以話冇左我張維修單 職員又換哂人 咁我可以點
新職員話幫我開新單 會轉頭或明天再回覆我
點知 當然係冇電話
又半個月後 我自己再去追 佢地終於比返條褲隻波神著 衫依舊冇
我問個職員點解成日冇電話 佢地竟然可以講 "未到咪未打比你囉"   OK 好呀!
最後歷時半年幾 我終於拿得返件衫 ~
一個電話都冇 留言都冇
過程中 完全係靠自己主動去追 作為客人 錯果個竟然係自己咁
對於JORDAN FANS 的我 隻FIGURE 由EB出 係侮辱
過往每隻FIGURE QC 都問題多多 自問唔係驗屍官 但一隻剛剛出的FIGURE
件白波衫所有邊位發黃 你點可以同客人解釋係因為用膠水痴
發黃係正常, 大哥 白色的物料用膠水痴已經係錯啦
重可以講到冇錯咁 我而家好怕買EB 的野 再買只因為MJ
回復 39# bigtomm

:71: me too
睇完樓主個POST 我都想分享下我個人經歷 (有D長)

ENTERBAY 這間公司的信譽 可以用"冇"黎形容
係上年 ...
SNAKE.7 發表於 1-4-2014 11:26 AM

絕對明白師兄既感受. 相對地最可悲係有一部份人會認同呢種情況, 認為一買一賣,你情我願. 今朝一段新聞比我同一感受

的士司機「趁水打劫」,不問目的地,向候車市民一律開價六百元才願意接載, 竟然有人會支持額外收費是「你情我願」. 如果呢種香港人相信呢種森林法則,咩都唔出聲, 香港同大陸就冇分別,只係一個弱肉強食既社會, 亦會造就一些公司唔理消費者既權益, 只向大水喉靠攏.

新聞入面既女生講得好. 「其實加幾十大家都願意,六百元憑咩理論開出條件?招攬不到生意仲惡形惡相落車兇人。」
我地都一樣, 你遲一點出貨,冇問題,但唔好要遲成幾個月,甚至一年, 學師兄講開, 我地都唔係驗屍官, 但至少質量要合理.  有時公司唔單止唔幫助,仲要比麻煩你令知難而退, 兇返你轉頭.
又講遠左,師兄們見諒.:64:
今日仲有機會看到enterbay的QC和服務,因為第一次買,早兩日拿了一對救火英雄,有個四眼同事服務好好,看了第一隻不好,開第二隻都有D問題都去動開第三隻我看,服務好好(可能有個高層女仔在店子)今日幫朋友拿,去到得一個男仔無帶眼鏡的,開了一盒D線車到不好,第二又差唔多,頭有D深淺色,想叫開第三已經黑面,我覺得這批貨是D人看完不好放返這裡,唉...盒盒都差唔多,叫拿放底D又唔拿,我說遲D拿會無特價,這個員工問佢野又唔答,最後事旦選了兩盒走,下次真係想清楚先買佢D貨,第一次看到他們的QC和服務