Toysdaily 玩具日報

macross stand

大家冷靜點, 運費其實好金,直接同flight pose 訂未必平過日網。我上次自己攪團購訂50支,最終refund 收場。因為無了期無貨俾我。
回復 16# keithwu516

flightpose  這公司那麼沒有交帶!! :blame:難怪我上年在HLJ買這Display stand會訂了這麼久HLJ才能補貨!{:1_206:}

28-01-2013 在HLJ確認訂貨!
08-08-2013 HLJ發E-mail给我已經寄出給我!
10-08-2013 我收到訂的 displaystand!
{:1_208:}
唔該哂呀~~~我都有興趣呀~~~~~點聯絡????
如果日網訂有冇邊個好界紹呀??
ThX~~~~~~
回復  keithwu516

flightpose  這公司那麼沒有交帶!! 難怪我上年在HLJ買這Display stand會 ...
mpp025 發表於 29-3-2014 18:13

我上次flightpose訂前Email問左佢運費, 有冇貨, 貨期先,
佢自己都話UHL收到件起碼2星期到貨, 叫我不如考慮去HLJ (佢自己講HLJ...)

不過我最後都係在官網order, 因為張form易填D :P

我剛剛好奇到HLJ看看有否現貨,HLJ今次也是沒有現貨的,如要買訂貨後也是要等,不知道會否又像我一樣要等差不多7個月才能收到貨!:55:
我剛剛好奇到HLJ看看有否現貨,HLJ今次也是沒有現貨的,如要買訂貨後也是要等,不知道會否又像我一樣要等差 ...
mpp025 發表於 29-3-2014 09:29 PM

講真,只係一支stand 都要等成年,訂HT就話啫,佢支stand甘鬼簡單都要甘耐。
回復 21# mpp025

師兄你上次訂時HLJ都是backorder ? 果時有無show出黎大約幾耐?

回復 23# Gainax

當時在HLJ訂都是backorder 來的,但太久遠不太記得,好像是需要4至8星期!
回復 24# mpp025

那即是現在同HLJ訂都可能要等半年以上 ..... {:1_206:}
回復 22# keithwu516

我也不明白為何要這麼長的時間,但我估計那生產商出貨後,運送貨物到日本的HLJ的時候,為了節省成本是用船運的,可能須要3至5個月才能運到日本,所以大大的增加了運送的時間!
但flight pose 本身係新加坡公司,照道理都係搵大6廠番啤幾支膠,我估一係吾夠錢找數,一係吾夠order 開機啤膠。
回復 25# Gainax

我相信你要有等很久,這樣的心理準備,但我認為也沒有所謂,因未收貨HLJ也不會收錢的!

回復 27# keithwu516

謝謝師兄提醒,我沒有找那生產公司的國家,一直認定了是比較偏遠的地方,但我比較偏向相信不夠數量生產,來降低生產成本多些!
回復 28# mpp025

你說得對,最後都place order了,且看看今次要等多久吧 ...