Toysdaily 玩具日報

查看: 13578|回復: 30

[玩具攝影] 熱血熱汗, 始原勇者王 GGGG

尾二果張靚圖 :71:
見好多師兄洗版,但又無乜報告講隻嘢QC好唔好?
我淨係想知關節位緊唔緊,有冇不舉或腳軟?
見好多師兄洗版,但又無乜報告講隻嘢QC好唔好?
我淨係想知關節位緊唔緊,有冇不舉或腳軟?
roywong 發表於 24-3-2014 03:08 PM

代樓主答:腳很硬,不會腳軟。其他關節都沒問題。。。。。。當然SR嘢,有個傳統,玩得多會鬆。我唔知GGGG會不會,我玩了幾嘢后,已經放神枱供奉。
靚相!!。。。。。哇,原來除了一些細部的刻線,SR質素都做到跟Max合金很接近!!等我忙完這兩個星期,再為SR上墨線,應該會更靚。
My QC are bad. Two boxes got damaged heads and Lion heads.
One got damaged red part of belt area too

QC of SR GGG is better

Max GGGG is much much much better

Among all GGGG( max, CMS dx, CMS brave, CMS MAS, resin casts) it is the worst of all in my case.
無人覺得呢隻玩具面相無動畫個種神態咩?
根本唔似樣{:1_201:}
max版明显靓唔少
睇左咁多人影,雖然自己玩得開心就得,
但識擺POSE同唔識擺真係爭好遠!!好野!
sr gggg 真係好型{:1_221:}
我那隻 QC  OK 只是對腳不是太懂怎動它……第一次玩SR超合金 很多不明怎動它
師兄
我見你係黑玻璃做底
但你個背景同玻璃無咩接駁位

想請教下你用咩做背景,黑布?
我都整左塊黑玻璃,但愛覺好難影
頭像被屏蔽
多謝師兄用心分享靚相! :71: :71: :71:  靚過官方圖片 :handshake:
專業級官圖:@
Pose我覺得睇心機, 但攝影技術呢下就真係齊架餐都未必影得好...:unhappy:
樓主可以分享下攝影心得嗎> <"
背景系黑布, 地系黑膠板, 只要打燈不要打在背景上就可以了.
我部相機和燈都非常低端, 真的不太重要.
多影及PS後期執執便好