Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 有無人記得晒佢哋個名??

小露寶咁多角色,你記得幾多個??
鋼鐵老師:係小露寶嘅老師,負責教導機械人學生同埋畀分數;每次上堂檢討嘅時候會將啲學生日常生活嘅行事紀錄紙放入個口度,經過一輪運作之後,就會喺肚腹嘅位置出口度跌一張分數紙出嚟,為學生所做嘅事而評分。
小賓女:係一個好多時攞一百分嘅高材生,外表同人類嘅細路女一樣,可愛得嚟又待人友善,而且好鍾意跳芭蕾舞,係小露寶嘅夢中情人,每次小露寶一見到佢就會暈晒大浪做緊乜都唔知。
小百拳:重有一個細佬叫小百威,兩兄弟都係屬於孔武有力嘅機械種類,因此佢哋嘅性格比較暴戾,成日蝦小露寶;不過當小露寶有啲咩大鑊嘢發生時,佢哋又會好有義氣咁出手相助。
小白潔:肚腩度係一個洗衣機,外表係一隻兔仔咁樣嘅機械人。
小吱喳:一個護士外表,隻手係好大支針筒嘅機械人,鍾意小露寶出晒面,成日想同小露寶打針,小露寶見親佢都即刻嚇到掉頭走。
小百通:成粒大花生咁款,個咀係一支突出嚟嘅鎚仔,講嘢時會上下郁郁吓,係一個裝修工程用機械人。
小百多:成隻大哈蟆咁樣,個口係好大好大嘅銀包開口(有兩粒珠扣埋嗰種),跳嘅時候快到好似識得瞬間轉移咁,有舖偷嘢癮。
小百明:一個頭頂好似大燈膽咁款(重可以見到內部機件),對眼好似對好厚圈圈眼鏡咁嘅天才機械人,好多時會利用佢嘅才智幫小露寶解決日常困難。
其它機械人角色:
小百靈:紅色消防車樣嘅機械人;
小百廚:黃色大雞蛋咁款嘅廚師機械人;
小百車:一架有眼有口嘅車款機械人;
……等等。
回復 2# 教我如何不敗家

u are soooo cooool!!!!!!
咁多古董?!:@ 支持支持!!
小百皮~~~茶壺頭樣,拉車仔賣番薯,特技係放臭屁。(放屁時,Pat Pat 會有個紅色汽球吹大,然後爆開,臭味就會散發。)
小百露~~~身體粉紅色有好多心心,手持雨傘,屬女姓機械人,暗戀小露寶;特技係咸,咸時雙眼會有兩條水柱射出。
小百B ~~~ 個口咬住個奶咀;最鍾意整蠱小露寶。
小百力~~~兩隻手長到落地,個樣有D似猩猩,有三百匹馬力(小露寶最大出力係一百匹)
小百狗~~~~成隻狗咁樣個位就係佢,有強力嗅覺同推理能力,主要幫助警察;曾因為暗戀小賓女而對小露寶嫉妒。
好正的hg旦....又人齊...令人再三回味{:1_220:}
新舊小露寶角色放埋一齊
頭像被屏蔽