Toysdaily 玩具日報

查看: 16045|回復: 67

[詢問] 如何買大型玩具返屋企而不失霸氣

是咁的, 本人玩開細細隻山口式 + 超像可動JOJO, 久唔久都有買下Playarts, 但次次買完返去一定比個女人ee哦哦 " 下, 又買玩具? 又幾錢呀" 咁

最近見到有師兄有左EB隻T-800, 好正好想買, 但牛 也母 咁大隻入屋肯定被#到7個一皮

唔知咁多位師兄 平時有咩籍口同大話去買玩具而唔會比"老虎" ee哦哦呢 ?
我剛剛入左 t-800, 返家時比隔離屋見到, 佢以為我買收濕機~
帶佢去secret base ... 再去enter bay ...:38:
比佢哦兩句再錫佢{:1_227:}再唔會再哦
請師兄記住一點!
男人同女人係唔同嘅動物,男人鐘意嘅女人唔識欣賞,女人鐘意嘅男人都係唔識欣賞!
所以無論你咩都會比佢哦的!
所以,先斬後奏係一個好辦法。
哦!?一定會!
先問准後買?好大機會唔批!
師兄,諗清楚啦:o
不過,適可而止應該冇乜大問題嘅。。。。

On some occasion (good timing), show her a bunch of pictures with other collectors that house with full of figures...especially those with 1989 batmobile or trumbler, then she soon realised you are not crazy
好似iron man 3咁...堂堂一個tony stark ... 為左pepper... 都要炸曬啲iron man...{:1_207:}
每買一件玩具都輔加一個LV
回復 2# ricky246

真係笑左出黎:38:
無論如何,太太最重要!

先立功,再得批准,咁先買得開心,享受哂隻玩具的樂趣!
回復 9# 路易少尉
堅架~~enterbay 1/4 t-800 真係大盒得好誇張..上小巴巴士都有難度
扮聽唔到.........................
我之前都係先斬後奏所以屋企有兩架蝙蝠車、Rex、同几隻 enterbay 1/4 hahahhaa
回復 2# ricky246

很好笑!多謝師兄分享!:34:
回復 13# marine0791

呢位師兄可唔可post d 相睇下......點樣display~~~應該係豪宅~