Toysdaily 玩具日報

查看: 10115|回復: 15

[玩具報告] DCC Arkham City Two Face

"The only way to get by in this place is to get ourselves some respect. Fear. That's how we get respect. Show them all how we do things. We should be fair, though. This is a place of justice after all. Screw justice. Kill her and they'll all fear us."

Harvey Dent本來是Gotham的明日之星, 可惜一次意外另佢半邊面被毀, 之後成為two face.

figure整體做得唔錯, 可動性都幾好.

右手"西裝"部份有3個關節/可動位. 銀幣比較細, 玩時要小心唔係跌o左有排搵~

左手多一個joint, 手臂同衫之間多了一個位置可動

腳就只有hip同knee可動, 鞋係不可動的. 不過knee可以上下和左右咁郁, 所以都好易平衡, 唔會好易跌.

影埋後面

大特寫, two face個樣睇真d~

多謝收看~
我冇訂到 搵唔到買。師兄可以提點那裡可以訂?
呢隻都唔錯,不過都係等KNIGHT VERSION..
我冇訂到 搵唔到買。師兄可以提點那裡可以訂?
goblin2056 發表於 20-3-2014 11:54 PM

我之前訂的, 因為有儲開所以照訂. 現貨我覺得遲d其他鋪都有, 只係未必會咁平
人樣一般, 燒傷樣就唔錯
今日去M記望下有冇先
人樣一般, 燒傷樣就唔錯
今日去M記望下有冇先
edmondphk 發表於 21-3-2014 09:26 AM

我都覺燒傷樣正d, 不過6吋figure咁近影都無咩走樣都已經好好啦~
M記有時都會再返貨, 見上次Arkham origins series 2都有再返, 希望師兄可以順利入手啦~
回復 2# goblin2056

ins point batman店都有可能有, 可以留意下
開頭見佢toy fair 唔出display, 以為佢曳野、今次好有驚喜

謝大大第一時間報道
回復 5# edmondphk

師兄,尋日問過,旺角M記就無喇,港島個間就無問到
回復  edmondphk

師兄,尋日問過,旺角M記就無喇,港島個間就無問到
天涯孤客 發表於 21-3-2014 03:01 PM

港島M仔已經賣哂
要等下水:67:
回復 10# edmondphk
皆旺3樓好似見過散貨,不過唔知價錢同質素
回復  edmondphk
皆旺3樓好似見過散貨,不過唔知價錢同質素
kevchan1103 發表於 26-3-2014 03:52 PM

果間黑店真係唔多想益佢.....
銅鑼灣 m記旁邊 有散貨
arkham city two face matty都好出過, 外型都唔錯~ matty的figure我一向都唔太儲, 不過佢地條arkham 系列又出得幾好, 所以我都有入~

早2日我先見到油麻地返了killer croc, 相信遲d都會有two face.
回復 14# jeffloh

我都有Mattel隻爛面Joker,感覺幾唔錯,起碼唔係Mattel隻萬用素體
仲有隻Robin,的確係瘦左小小,不過都幾好玩!