Toysdaily 玩具日報

查看: 7034|回復: 23

[玩具報告] 行先死先企兩邊... Sideshow Clone Stormtrooper 戰損版

以近日12寸的新玩偶來說,這只 Clone Stormtrooper的性價比非常高!

本身有 Shiny Version!但反正我是拿來玩的,故戰損版比較適合我。QC 甚佳,隨意挑一只也沒有問題。舊化簡單但各細節位上色不俗。要挑的是盔甲位相比 Medicom 較鬆,但起碼不會有爆皮情況出現。

可動性整體尚可,外型徧瘦但我卻覺得不錯。比起 Medicom 版大了一點。配件有三支鎗、數對手、背囊及兩個頭。我自己就十分滿意了。

星戰迷必入之選!

D.M.S. featuring Stormtrooper

Extra

D.M.S. 玩味指數

外型 (40) 32
可動性 (20) 12.5
佩件及 Gimmick (20) 15
品質管制/QC (10) 7
價錢 (10) 6.5

總分:73分

Next Sharing... 其實仲有冇人信......

Robocop X 3

德哥,原來HT d白兵比你買晒,好彩係其他地方入返。
這隻真的很正,尤其隻日產限定紅兵,更掂。
隻紅兵噴得好靚 :71:
好正外景相!{:3_131:}thks for share!!
外拍正呀~
請問哩隻有冇腳軟?
見佢崎嶇石地都好似企得好穩咁...
我訂左212版...未派貨....
Outdoor shot更帶出佢既味道,加上自分魂, 冇得輪。。。正:71:

我都訂咗501....希望快D有得玩呢
呢4隻全部訂曬
以咁既價錢有咁既質素同配件算不錯了
其待501同212
外拍正呀~
請問哩隻有冇腳軟?
見佢崎嶇石地都好似企得好穩咁...
我訂左212版...未派貨....
MAX 發表於 20-3-2014 09:12 PM

OK now but I'm not sure afterwards.  Certainly, quite difficult to stand and should pay attention to it when setting pose. :)

隻紅兵噴得好靚
有性格 發表於 20-3-2014 06:33 PM

It is a Limited Vers. for Nissan Roadshow. Statue and not 12" action figure. :)

德哥,原來HT d白兵比你買晒,好彩係其他地方入返。
這隻真的很正,尤其隻日產限定紅兵,更掂。
步京暈 發表於 20-3-2014 06:04 PM

I bid in Yahoo... Cheaper than HT... :(

Outdoor shot更帶出佢既味道,加上自分魂, 冇得輪。。。正

我都訂咗501....希望快D有得玩呢
evilalive 發表於 20-3-2014 10:32 PM

呢4隻全部訂曬
以咁既價錢有咁既質素同配件算不錯了
其待501同212
pak1231 發表於 21-3-2014 02:10 AM

Let's wait! :71:
要戴眼鏡的 clone {:1_215:}... 乃帝國失敗的複制品 {:1_214:}
德哥今次化身白兵:34: 外拍好正!

不過而家sideshow 價格好進取,就算幾靚都只好入一隻!我都等梗212,我今次冇訂,希望有現貨啦!
外拍 同 哩隻白兵 好配合呀!不過,樓主 個樣好晤開心咁 …… :58:
樓主 係香港係邊可以買到?

我前日去 現點睇到 第二日去買 已經l被人買左 y 拍又
得一隻 唔通 要返sideshow 買?{:1_197:}
回復 12# 鋼鐵人

今日見到銀城有
回復 10# 上帝

真係好正∼∼∼ 但現貨難囉...
CHING 銀城見到幾多魚?? 唔該曬你先