Toysdaily 玩具日報

查看: 7619|回復: 31

[個人收藏] 馬年文哥MP10

其實我係想問個空口係咪合唔埋???定係我中咗SAD貨???

加多張玩具櫃圖....

我都試個變完型就合唔埋
其實係咪因為係美版問題呢?因我見日版好似無咁情況
我果一隻日版mp-10冇呢個問題喎{:1_226:}
徐左金色位,其他上色都唔錯,美版老變算系高質數
我果隻馬年OP心口合得埋,但2邊煙囪就一長一短,車型時好礙眼😁
Ching,你試吓將肚果塊電鍍件壓落去,胸部會合得好d,不過我成日驚會刮花胸部電鍍件(泵把),所以都冇刻意合埋,就算合得埋,都會高低胸,呢個係通病。

馬年文d QC竟然仲好過日版,d電鍍件好完美,日版d電鍍件全新都有d甩色,馬年文噴咗銀油嘅地方都冇甩油,而且關節緊,日版手鬆腳鬆,但馬年文冇呢個問題,而且胸部側邊白痕係最少,日版胸部白痕係通病,但馬年文已解決不少,呢隻我覺得質量仲好過日版,Ching好好珍惜呢隻玩具~
我果隻馬年OP心口合得埋,但2邊煙囪就一長一短,車型時好礙眼😁
chris_s2000 發表於 11-3-2014 10:22 PM

煙囪就一長一短,我又聞所未聞喎{:1_236:}
Ching,你試吓將肚果塊電鍍件壓落去,胸部會合得好d,不過我成日驚會刮花胸部電鍍件(泵把),所以都冇 ...
BoAkawaii 發表於 12-3-2014 12:20 AM

MP質素其實都幾差吓,之前玩隻MP09B,第一次玩已經雙腳齊斷...:sad:
好多正收藏....................:shiny:
好多正收藏....................
ray文 發表於 12-3-2014 12:48 PM

對比ray文哥的收藏,就好似蚊比同象比喇:shy:
對比ray文哥的收藏,就好似蚊比同象比喇
黑仔文 發表於 12-3-2014 07:59 PM

有名俾你叫大連文,系貨真價實名不虛全架:36:
好多正收藏....................
ray文 發表於 12-3-2014 12:48 PM

E只你有冇入啊,我十五十六中,繼上次美版音波後可能會再次失守,個價真系抵玩{:1_203:}
對比ray文哥的收藏,就好似蚊比同象比喇
黑仔文 發表於 12-3-2014 07:59 PM

點會呀.....................你d收藏已經巧勁..............我其實收藏不太多呢.............{:1_197:}
有名俾你叫大連文,系貨真價實名不虛全架
wingsiu 發表於 12-3-2014 09:23 PM

做咩亂咁幫我宣傳呀..........你先係大連中的大連呀............{:1_203:}