Toysdaily 玩具日報

查看: 16886|回復: 23

[個人收藏] 漫畫版燙斗人: Vintage Iron Man

漫畫版燙斗人: Vintage Iron Man

上年十二月首次見到有朋友於網路上介紹這盒Captain Action出品的鋼鐵人衣服套裝時驚為天人,因為提供了自組化的另類口味,玩味十足。

最後在網上訂了一盒,趕得及聖誕前寄抵,假期時痛快地扭個不停。

因為素體是自選的,所以比起ht的裝甲版可動更佳,亦更好扭,更好玩。

素體用了did的,大腿處加了HT  TTM21的增強附件。由於身體中央的布料是沒彈性的彷皮料,所以只能剪開腳底的位置,由下住上套入。

手臂也是同一方法處理,因為衣料關係,不能便用大型肌肉素體,為求外觀上壯一點,還是塞了一點海綿於上臂。

頭套位非常小,穿戴頭盔的相片是用一只比例偏小的平價頭雕代替。

相片不多,見諒。

HAHAHHHAHA 好攪笑....佩服貓大...真係咩類型既figure都o岩~
d西方人士真係好奇怪...明明盒上面畫上了一個大隻肌肉男, 但係個公仔就變了小比朋友噤既身型.....
{:1_197:}可愛........................
大隻d會好d~~~~~~~~~~~~
以前睇呢隻IM,有邊個估到若干年後今天IM會生金蛋?
Actually I like it
:71: 經典, 可愛, 正, 貓大是否會考慮鐵甲重新上色胸口改真燈?
哈哈哈!劲cute屎:35:
多謝貓大嘅分享,可唔可以pm 小弟係邊度可以買到同幾銀,謝謝:64:
nice wo..where you get this ? i like this kind actually... but need to body on our own :63:
我都入咗呢隻同隊長,但仲未組合。請問Cat大最底果4粒藍色膠有乜用?
HAHAHHHAHA 好攪笑....佩服貓大...真係咩類型既figure都o岩~
ricky246 發表於 18-2-2014 10:36 AM

小弟....濫交......:D
我都入咗呢隻同隊長,但仲未組合。請問Cat大最底果4粒藍色膠有乜用?
ice-mocha 發表於 18-2-2014 10:51 PM

是促銷手法來,比同系列hawkeye外加裝備用的:

https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player

9:30左右
d西方人士真係好奇怪...明明盒上面畫上了一個大隻肌肉男, 但係個公仔就變了小比朋友噤既身型..... ...
locat 發表於 18-2-2014 10:37 AM

係呀,基本上係無可能用肌肉body的,點搞都係頭大身細,可能咁至夠原汁原味...