Toysdaily 玩具日報

查看: 5890|回復: 27

我的DREAM BIKE-=>YAMAHA YZF-R1(多圖注意)

今日上官網睇....發現07年又有新VERSION....一年靚過一年呀~
實在超靚~成隻野獸咁~
我就鐘意紅色多D~~最尾果part d相影得超靚!!唔知我會唔會有朝一日有尼d題材影相呢?
遲下勁想考電單車牌....雖然我知好危險=-="但係電單車真係超靚~~~
我唔熟車價....唔知下面尼架車算唔算貴$11,699 .....應該係美金.....

07:
三隻色

06:
又係三隻色

YAMAHA YZF-R1 2007 VER. 特寫

[ 本文章最後由 Horus 於 26-4-2007 09:31 PM 編輯 ]
:@ 黑色好型呀.............好正,真係好靚:handshake:

07 年款比06 年仲slim少少,更流線~~
原文章由 fukada 於 26-4-2007 08:49 PM 發表
:@ 黑色好型呀.............好正,真係好靚:handshake:

我就比較鐘意紅色多d~~
但藍色既間花真係好靚~
yzf-r1 自04年開始o係車頭燈下面加兩個氣孔....細心睇既話07年既氣孔形狀改左少少~~
R1 O係香港我唔係見到好多次....一次係04前既款,冇氣孔既....另一次有氣孔既~好正!
R6既話就見得多D....

真係勁鐘意YAMAHA....個LOGO又靚喎....三枝音叉叉埋一齊
原文章由 gt3ian 於 26-4-2007 10:33 PM 發表
I think you had watched this!  

http://www.yamaha-motor.ca/display.php?idx=3091&

For those who haven't seen it yet.

^^"
其實我都未睇架...."06年果段就睇左....."
真係越睇越靚~~
大大之前話因為個engine 係1000cc....所以難control....但其實「1000cc」代表d咩??小弟其實對車真係冇乜認識....淨係識睇邊d個樣靚唔靚.......:sad:
有次見到屋企附近一間餐廳既老闆(?)著住裇衫西褲摺袖.....楂住架yamaha....架車勁機械feel~
返去check先發覺原來R系以外都有靚車!
原文章由 fukada 於 26-4-2007 08:49 PM 發表

x2
原文章由 gt3ian 於 26-4-2007 11:09 PM 發表

R1 is using 1000cc engine, R6 is 600cc.

"cc" is the volume displacement of the engine cylinder - (汽缸容積).
Bigger "cc" = bigger engine (size) = more power output
Small ...

係咪即係個ENGINE一個時間入面可以爆到既油量??
原文章由 gt3ian 於 26-4-2007 11:45 PM 發表

Kind of ...........

The "volume" is the space between the cylinder and the piston while it moves  ...

哦~~~即係同我諗既差不多^^""
我都係時候識返少少車既知識架喇....""
唔該晒大大既資料~~
如果大大有日考到電單啤車牌又打算講買R-1
要多加注意
因為呢架野都幾考功夫

印象中好似係呢個價不過好似係HKD
有錯請幫忙修改
原文章由 九十九 於 27-4-2007 01:30 AM 發表
如果大大有日考到電單啤車牌又打算講買R-1
要多加注意
因為呢架野都幾考功夫

印象中好似係呢個價不過好似係HKD
有錯請幫忙修改

^^"其實我係有諗過考車牌....至於車方面就....真係冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽...."
R1....隨緣啦~~不過我都係PREFER D跑車樣既~~~

個價....其實我係O係歐洲果邊既官網度睇返黎....如果R1有咁平就好呀....萬二蚊架跑既電單車?:shy:
講開電單車....我屋企樓下間電單車舖個老闆(?)架車....同THE FIRST HOPPER 1果架一樣樣但當然唔同色啦....尼架HONDA真係好COMMON....但R1就咁少人楂.....
原文章由 Horus 於 27-4-2007 01:35 AM 發表

^^"其實我係有諗過考車牌....至於車方面就....真係冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽...."
R1....隨緣啦~~不過我都係PREFER D跑車樣既~~~

個價....其實我係O係歐洲果邊既官網度睇返黎....如果R1有咁平 ...

有返咁上下功夫同經驗
我諗要control佢應該冇問題.........qu
不過呢d 1000cc 既..........想開得慢都難

o sorry.......你打既價我睇少左一個零
印象中大概要over12xxx HKD

[ 本文章最後由 九十九 於 27-4-2007 01:52 AM 編輯 ]
原文章由 九十九 於 27-4-2007 01:51 AM 發表

有返咁上下功夫同經驗
我諗要control佢應該冇問題.........qu
不過呢d 1000cc 既..........想開得慢都難

o sorry.......你打既價我睇少左一個零
印象中大概要over12xxx HKD

R1既性能....對我尼個連車牌都未有既人黎講好長遠.....
頭先睇官網....發覺差唔多架架同「SPORT」有關既車都係1000cc.....連FZ系列都係....係得架R6係600=-="
O晒咀....
原文章由 Horus 於 27-4-2007 01:48 AM 發表
講開電單車....我屋企樓下間電單車舖個老闆(?)架車....同THE FIRST HOPPER 1果架一樣樣但當然唔同色啦....尼架HONDA真係好COMMON....但R1就咁少人楂.....

我仲好鐘意HONDA架NSR呀
可惜因為環保問題停產啦
原文章由 gt3ian 於 27-4-2007 02:48 AM 發表

There are many Honda CBR fans ga!!!
I think it is hard to find Kawasaki in HK!!  You can check the Ninja ZX-6R (600cc), not bad gar!!!:DD

KAWASAKI?!
the green bike?
his face was so cool