Toysdaily 玩具日報

樓主: johntoyskwok

[Hot Toys] SKINNY WOLVERINE

正到爆.....哈哈
回復 6# twinsenckw

Totally agree. 99% player will display it with clothes on. So it is more important how it looks with suit.

I still think the suit will fit ok after they make the body bigger like this..
始終覺得 牛仔褲 舊版 最正 !!!
三層衣服喎,做大個body到時著衫又會太腫,根本無得兩者兼得
基本上今次sell老西造型,
除非ht一早係想se ...
twinsenckw 發表於 11-2-2014 10:36 PM

同意,而衫晤可太实,否则可动性会大量减低.
外國d人話個頭雕衰在個鬚到
what do u guys think
mistaleung 發表於 12-2-2014 12:35 AM

good, Captain Price!

上唇D鬚邊有咁濃密呀
回復 14# uno12121

大大你講中了我想講的!
我唔敢話自己知好多,但根本唔知個figure嘅重點,背心look只係另外提供嘅玩法,到大隻body着西裝你又會話隻糭咁
廠方做件納米咁薄嘅西裝賣幾千你會唔會買?
平啲做雙boby你又會唔會買?
如果做大body, 着老西又真係唔會好睇woo............................

始終body冇柔軟性, 布料又有一定厚度, 或者去到1:4, 會易平衡好多

頭雕唔錯, 可惜一貫慣例, 上色得7成
Display 西裝look ok,背心look要換個更大隻body至掂......
唔知今次個頭可否換落第2版果個body上面?
Display 西裝look ok,背心look要換個更大隻body至掂......
唔知今次個頭可否換落第2版果個body上面?
tony2013 發表於 12-2-2014 03:01 PM

如果小弟無睇錯的話,第一二三版都根據TTM-19製作的,只係三個版本的頭雕大小及衣服厚薄,令到有視覺上的差距 。
有人話著衫太厚、冇錯

問題係佢預咗你整埋除suit嘅look (骨爪)
而佢呢個body唔配suit會太瘦都係事實

佢兼顧唔到係HT問題
關識唔識玩figure咩事? 唔通又要掉轉話人唔識除衫轉look玩?
回復 27# ky92

totally agree with you

a hottoys figure need to have a accurate proportion. no matter what reason...

imagine you dont find any hair on the wolverine body, only a plastic plain body...will you accept that? because you have to cover with the suit on. NO right??? exactly.
回復 27# ky92

著衫要fit身,除衫又要大隻。我覺得大哥你的要求不單高,直頭係唔現實,完全違反緊物理定論。假如應用納米科技生產一種質地好薄,但又挺身,不會漏光的布料,加大Body之後著上身就唔會影響可動性。市場應該存在這種物料,但這些高科技產品,價格不可能親民。
hottoys nowadays.... copy and paste... copy then paste like shit... luckily i skip... so disappointing