Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: darknight

[玩具攝影] 慶賀電影 ROBOCOP 2014: <噴光油1987 + 消光舊化評測ED209 + 迷之對決>

回復 15# C.N

如果對比三魚多&#22021;FIGMA東姑頭. 這個一魚我&#32118;對收貨~
回復 6# darknight
回復 8# 咸陽仔仔

謝謝兩位師兄提供資料!
回復 16# darknight

用飯煲頭去形容會貼切&#21874;。figma太細隻唔鍾意,已訂HT,哩家唸緊ED209。新版就睇埋套戲先算。
頭像被屏蔽
其實ED209,套戲入面都無戰損
回復 18# C.N

新版唔考慮囉. 不過睇完戲可能被毒
回復 19# Ricky康康

第一集尾成隻爆頭�第二集頭被hack時烏糟辣撻?!
回復 21# darknight

第二集戲份最少~
回復 22# C.N

都係第一集果個初見面MURPHY比佢打到飛起精采~ ED209落唔倒樓梯又估佢唔倒. 2014應該會解決呢個問題. {:1_214:}
回復 23# darknight

新版ED209已經量產化。重要性應該冇咁高。舊版ED209&#22021;存在本身就係個諷刺,殺錯人同唔識落樓梯都係少事,壓倒性的武力先係一切。
回復  kevchan1103

其實舊化唔算太難, 但細心加重複部步驟係花時間就有D煩 (不過搞模型係咁先靚) ...
darknight 發表於 8-2-2014 08:23 PM

想問你係咪淨係用左XF-1同XF-64?
你所講既深啡淺黑同深黑淺啡係咩意思? 謝賜教! :64:
回復 24# C.N

無錯. 被亂槍掃射果條友好慘... 只係聽老細講跟住做... 死Q左都無人可憐. 同我地打工仔一樣.
回復 25# kevchan1103

將佢地兩溝. 前者落小小黑色無咁啡. 後者落少少啡無咁黑.   

先滲線, 溢出用紙巾或綿花棒吸左佢..... 淡化到滿意的情度就消光.    最後用小小木顏色再用微濕紙巾捽~~~ .   所以係用左兩隻油同一支木顏色. 少少THINNER/酒精.

睇完師兄呢個帖,發覺Neca Robocop的確吸引… 今日入了一盒!
回復 18# C.N

漏左呢句:係草姑頭~~~ 先&#21873;. 不過電飯煲都好似~
回復 28# KKC2012

毒啊毒呀~ 我睇完你個POST. 決定鑽/磨大個關位改善可動性先~