Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: jaja.henry

[吹水專區] 平成系列,邊套幪面超人最好睇?

回復 15# ase
古加呢?......:help:
我覺得亞傑陀(Agito) 的劇本最完整,真係有將所有伏線交待晒。電王我詑異其中心思想,㗳真其實編劇有 d 野想講。
回復 15# ase

W 有好多劇場版,全部都OK? 我怕無睇邊個劇場版就唔COMPLETE個故事。
   我睇到W既三十集。係好正。:35:
    我鐘意ACCEL。哈哈..
我覺得亞傑陀(Agito) 的劇本最完整,真係有將所有伏線交待晒。電王我詑異其中心思想,㗳真其實編劇有 ...
hk小文 發表於 10-2-2014 11:20 AM

阿傑陀 劇本最完整 ~~~ 萬2分贊同 :43:
回復  ase

W 有好多劇場版,全部都OK? 我怕無睇邊個劇場版就唔COMPLETE個故事。
   我睇到W既三 ...
jaja.henry 發表於 10-2-2014 01:42 PM

w劇場版可以全睇,因為全部都同故事有關,唔同kabuto、555、電王果d平行時空,如果真係要揀既話一定要睇begins night、a to z,begins night係講遇到菲利普既故事,tv睇到四十幾集就要睇a to z,因為連住tv版劇情,其實唔怕睇字最好睇埋w小說,都係連住tv劇情,有時間先睇埋其他果d師傅前傳、eternal前傳同a哥後傳,其實好多人仲遺漏左一套同劇情有關既片,就係吉川晃司既nobody perfect既mtv,描述翔太郎跟師傅時期其中一次行動既往事,都值得睇。

時間線係
師傅前傳 > nobody perfect > begins night > tv頭四十幾 > 小說> eternal前傳 > a to z > tv尾幾集 > a哥後編 > 最後就係今年上既昭和對平成,有翔太郎畢業出場

全部睇晒就會變成w博士
decade,一次過滿足晒你所有願望:x
回復 20# ase

我都想睇晒。除左小說版...
但係好難搵邊度下載。唔知邊度有得睇:69:
我覺得亞傑陀(Agito) 的劇本最完整,真係有將所有伏線交待晒。電王我詑異其中心思想,㗳真其實編劇有 ...
hk小文 發表於 10-2-2014 11:20 AM

電王只係被瘋狂消費到變得 '唔好睇'
電王感覺太低齡向,
亞極陀係結尾無咩高潮.
古迦係打大佬最終型態出場時間太短但劇情就真係正.
小弟好花心:新舊V3、天地雙龍、Faiz、W同魔術師都好鍾意{:1_221:}