Toysdaily 玩具日報

查看: 13393|回復: 24

[吹水專區] 平成系列,邊套幪面超人最好睇?

我岩岩睇左ooo。諗緊下一套睇咩。{:1_231:}
回復  玩具

收到晒。咁我睇W啦。因為OOO 睇左。生果就頂唔住,睇唔到落去。
jaja.henry 發表於 6-2-2014 09:33 AM

如果Ching頂唔住gaim係因為前期劇情,建議追落去,e+既發展真係好精彩,新十年第一套連續劇~
其實 好幾套都好睇,

不過 小弟番睇 最多的是 555
回復 15# ase
古加呢?......:help:
回復 15# ase

W 有好多劇場版,全部都OK? 我怕無睇邊個劇場版就唔COMPLETE個故事。
   我睇到W既三十集。係好正。:35:
    我鐘意ACCEL。哈哈..
回復  ase

W 有好多劇場版,全部都OK? 我怕無睇邊個劇場版就唔COMPLETE個故事。
   我睇到W既三 ...
jaja.henry 發表於 10-2-2014 01:42 PM

w劇場版可以全睇,因為全部都同故事有關,唔同kabuto、555、電王果d平行時空,如果真係要揀既話一定要睇begins night、a to z,begins night係講遇到菲利普既故事,tv睇到四十幾集就要睇a to z,因為連住tv版劇情,其實唔怕睇字最好睇埋w小說,都係連住tv劇情,有時間先睇埋其他果d師傅前傳、eternal前傳同a哥後傳,其實好多人仲遺漏左一套同劇情有關既片,就係吉川晃司既nobody perfect既mtv,描述翔太郎跟師傅時期其中一次行動既往事,都值得睇。

時間線係
師傅前傳 > nobody perfect > begins night > tv頭四十幾 > 小說> eternal前傳 > a to z > tv尾幾集 > a哥後編 > 最後就係今年上既昭和對平成,有翔太郎畢業出場

全部睇晒就會變成w博士
decade,一次過滿足晒你所有願望:x
回復 20# ase

我都想睇晒。除左小說版...
但係好難搵邊度下載。唔知邊度有得睇:69:
電王感覺太低齡向,
亞極陀係結尾無咩高潮.
古迦係打大佬最終型態出場時間太短但劇情就真係正.
只有"古加"......別無他選....信我:71:
My favourite: 龍騎 / 555
一定要睇 : 古加 / W
好睇 : 電王 / 劍

其他可以唔使睇
回復 2# roystoy

原來你指回覆我係.. 係呢度:)
回復 4# 玩具

W 係邊度有得搵高清睇.. :shy:
劍,kuuga我支持!
回復  玩具

W 係邊度有得搵高清睇..
jaja.henry 發表於 5-2-2014 05:04 PM

自己 GOOGLE... 加返咩 BT 呀 DOWNLOAD 呀 KEYWORDS 唔難搵...

果然新 FANS 真係睇新十年多...
咁我多口講句啦...
新十年睇 W OOO 鎧武 ( 而家做緊果套 ) is okay
其他唔使睇
睇壞眼
回復 8# 玩具

收到晒。咁我睇W啦。:D因為OOO 睇左。生果就頂唔住,睇唔到落去。{:1_240:}
回復 10# zero2443

好呀。我睇完w ,再試下追生果:handshake:

龍騎同W~ 古加<<懸擬警匪片~正。你可以當變身只係一種技能。響鬼<<天師捉妖,但其實係講一個少年遇上一個成年人係成長時既心想變化同經歷。頭二十五集左右當日劇睇超正。後半換左導演就真係變左超人打怪獸........
kabuto<<都係頭二十五集超正既科幻片然後都係換左導演之後又係超人打怪獸就........
555<<ok好睇同比較完整。
但如果你一開始就睇龍騎先再睇其他就會覺得其他拉打就算好睇但會無龍騎個編劇將個故仔寫得咁完整。龍騎係對著可以返光既野就變到身同四圍去。但唔可以留係鏡世界大耐。因為所有野都係對著鏡去做所以好多野變得小左種邏輯上既問題。
好似555好睇但係D細節上既野真係小朋友左小小,好似會帶著好大盒既變身腰帶四圍走。
我覺得w超正, 無論係劇情或者每集故事出現o既女角, 呢套一定要睇, 小弟本來無開睇拉打, w係第一套睇, 睇完w之後迷上o左, 追返以前d拉打睇
電王 睇鬼最正 .............. !

以下係小弟所有睇過既拉打同評價

龍騎-拉打數量豐富,成年人向
555-劇情好正,但收尾太弱
劍-頭5集cut左
響鬼-13集cut左
kabuto-拉打好型,劇情垃圾
電王-有趣但劇情低能
kiva-第1集cut左
decade-整套氣氛怪異
w-極度完美,有女睇,第一套每星期去追
ooo-睇得出用心寫故事但冇乜驚喜,都算唔錯
fourze-打完miss cut左
wizard-頭10分鐘cut左
鎧武-第2集cut左,榴槤出場睇返,而家欲罷不能,究竟光實看到什麼成為2014我最想知道既答案首位