Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] My 1/6 HT Ironman 戰損 Mark VII vs PI Ironman 銀色 Mark VII (獻醜小爆地比較)

首先感謝樓主既細心講解PI同HT
之前見好多師兄放PI出黎既時候好多都無乜點郁,所以一路都感覺PI既合金好正,但可動性應該低
點知師兄今次呢個POST已經講得好清楚! 我買既IM都係HT既,始終玩左幾隻都係HT,唔係好敢玩其他住,之前見好多師兄POST既PI都好心動,依家甘樣我開始有保留了,PS:師兄D DISPLAY好正! 謝分享~:$
要Pi 轉膠, 增強仔細度, 無疑自殺

除非價錢平一半, 否則大家都會入HT, 更何況HT有頭雕

Pi的定位唯有 ...
mushroom 發表於 6-2-2014 02:04 PM

You are right, 要佢造到似樣ge仔細度, 可能要等多幾年時間 ,  但仲有冇下一次出就真係要睇下佢之後d1/4出成點.
師兄嘅收藏真係令我大開眼界
Lamour007 發表於 6-2-2014 02:06 PM

多謝欣賞但見笑了. TD勁人眾多, 收藏區個d ching先至叫勁.
多謝分享!
PI 同HT真是有不同,玩家心態也有不同!
我比較喜歡HT用膠,因為會精細D!

小時候已玩夠超合金了 ...
seals 發表於 6-2-2014 02:33 PM

Agreed, 真係各有所愛. 對小弟黎講, 精細度最緊要, 好似bandai出個d大人之超合金雖然貴, 但佢地真係出到好精細.
多謝分享! 睇得出你對Ironman嘅熱愛!
開頭都想買PI Gold Edition,貪佢多合金,但最後都係要HT Mark XXI,好彩!
首先感謝樓主既細心講解PI同HT
之前見好多師兄放PI出黎既時候好多都無乜點郁,所以一路都感覺PI既合金好正, ...
tiikly 發表於 6-2-2014 10:39 PM

小弟之前都同你一樣心大心細, 之後係外國d網站同youtube睇完玩評已經有曬心理準備加上見到有銀色gum特別先買.  所以今次做個小總結等想買ge ching可以睇到優與缺點, 從而考慮自己所需. 有時期望冇gum大, 出到黎個返差會容易接受得多.
多謝分享! 睇得出你對Ironman嘅熱愛!
開頭都想買PI Gold Edition,貪佢多合金,但最後都係要HT Mark ...
Kyu 發表於 6-2-2014 11:25 PM

Agreed, Mark XXI真係靚好多.
多謝樓主的有用報告。
希望可以有二牛入到的一日
好吸引!
PI隻銀色其實係無上色, 但當限定版本推出, 仲連線位都無滲, 如果唔係個價吸引, 相信樓主都唔會入
toms110 發表於 5-2-2014 10:01 PM

師兄唔講都唔覺,睇真d,灰位竟然係原色膠件!:Q

Btw,小弟想八下價位有幾吸引可以嗎?謝!
PI合金MK7
3色版本全都有收
真是太有愛了
多謝樓主的有用報告。
kofumanutd 發表於 9-2-2014 06:19 PM

Thanks for your support.
希望可以有二牛入到的一日
mushroom 發表於 10-2-2014 12:01 AM

應該有機會, 好似都幾多貨吓.
好吸引!
上下盤 發表於 10-2-2014 12:18 AM

多謝欣賞. :35: