Toysdaily 玩具日報

查看: 6661|回復: 22

[個人收藏] One Piece POP 分享 及 其他PVC

自POP出兩年後開始入坑, 目標當然係儲九人, 但同時亦買下其他角色.

基本上個細櫃放下九人已爆左一格, 另外仲有十幾款放唔到出黎.
所以便打這個漫畫架主意, 訂製一個十吋深的飾櫃來放.

以下便是新櫃了 :love: 每次望見都很滿足:)

買左既都放了出來呢, 我諗我暫時唔會再入FIGURE了, 無位放 :(
(不過仲有兩隻訂左, 同埋舊櫃下層吉左出黎, 我計劃用黎放LEGO, 已入左一間屋砌緊, 希望遲D再同大家分享)
悟空被ching打入冷宮?....ha

btw 睇尼ching同我一樣都幾鐘意cp9的路奇
悟空被ching打入冷宮?....ha

btw 睇尼ching同我一樣都幾鐘意cp9的路奇
halfool 發表於 4-2-2014 01:56 AM

yes 打入冷宮了 haha

說起路奇其實過程幾得意, 話說我見豹形出左, 平喎, 三魚幾有, 手痕入左. 跟住便後追依隻限定路奇了. 本身對佢無乜野, 但依兩隻pop真心型! 放埋一齊so good~~!
自POP出兩年後開始入坑, 目標當然係儲九人, 但同時亦買下其他角色.

基本上個細櫃放下九人已爆左一格, 另 ...
spreroy 發表於 4-2-2014 01:30 AM

正呀S兄!!我都努力緊我個新櫃DISPLAY..爭神話EX就攪店啦.....哈.....BTW...你仲有好多位買多D POP....放得咁疏.....:57:
[quote]yes 打入冷宮了 haha

說起路奇其實過程幾得意, 話說我見豹形出左, 平喎, 三魚幾有, 手痕入左.  ...
spreroy 發表於 4-2-2014 02:03 AM [/quot e]

現在又開始有條LINE叫做POP MAS....係DISPLAY 果實能力或者戰鬥 VERSION....中唔中??有不死鳥呀..超型..但應該放棄{:1_204:}
[quote]yes 打入冷宮了 haha

說起路奇其實過程幾得意, 話說我見豹形出左, 平喎, 三魚幾有, 手痕入左.  . ...
iamfinethankuuu 發表於 4-2-2014 01:29 PM

正呀S兄!!我都努力緊我個新櫃DISPLAY..爭神話EX就攪店啦.....哈.....BTW...你仲有好多位買多D PO ...
iamfinethankuuu 發表於 4-2-2014 01:27 PM

等你SET好場放相參觀下 :71:

我個櫃唔放得密了, 會擋左LED光落唔到底層, 或者可以考慮每層再加LED燈條既 HAHA.

不死了MAS 官圖有一個角度由下望上去幾型! 佢又無大BASE都岩我放上個櫃高層而唔擋光既, 不過唔會去訂或正價入了, POP走到依一步都差唔多, 若佢插水, 三四百咪就可考慮 HEHE
不得不讚,我都想擺到咁靚~~:sad:

而且好多好物~~:help:

我的就~~:help:

樓主D盒係掉晒定點,POP D盒才大鑊{:1_197:}
不得不讚,我都想擺到咁靚~~

而且好多好物~~

我的就~~
小小玩具迷 發表於 4-2-2014 09:39 PM

我都有睇你之前既SHARE POST呀!! 好多正囡囡{:1_221:}
樓主D盒係掉晒定點,POP D盒才大鑊
yugi 發表於 4-2-2014 10:06 PM

掉哂 :!
等你SET好場放相參觀下

我個櫃唔放得密了, 會擋左LED光落唔到底層, 或者可以考慮每層再加L ...
spreroy 發表於 4-2-2014 04:41 PM

係呀...現在POP已經無之前炒得咁熱.....一般而家一出即插呀....所以都採取被動.....真係好正又靚價先考慮...因為無地方啦...
掉哂
spreroy 發表於 4-2-2014 10:40 PM

我都一樣掉哂呀......因為D盒實在太阻訂了:44:
我都有睇你之前既SHARE POST呀!! 好多正囡囡
spreroy 發表於 4-2-2014 10:38 PM

多謝支持,大家都是同好~~~:43:
Ching 可否close up Superman 同wonderwoman ar
And出自那間公司
Thanks
ching d POP 好正 :71: