Toysdaily 玩具日報

查看: 16814|回復: 50

[玩具攝影] 日版聖衣大系 天秤座黃金聖鬥士 童虎

[size=13.333333969116211px]今晚年三十晚, 馬上踏入新一年
[size=13.333333969116211px]明天就係馬年大年初一~!!
[size=13.333333969116211px]小弟喺度同各位聖鬥士Fans拜個年
[size=13.333333969116211px]祝大家馬年行大運, 身體健康 ~~~~
[size=13.333333969116211px]今次同大家分享 日版聖衣大系 [size=13.333333969116211px]天秤座黃金聖鬥士 童虎
[size=13.333333969116211px]自己儲了兩盒, 當中一盒 已剪件的 作display觀賞用
[size=13.333333969116211px]另一盒未剪件 極新, 作收藏用途~
[size=13.333333969116211px]Display左兩年的那隻, 合金聖衣表面同樣已有氧化
[size=13.333333969116211px]合金聖衣 金色的電渡 有退色
[size=13.333333969116211px]童虎老師一直沒有看守十二宮的
[size=13.333333969116211px]到冥王十二宮篇時, 才以真面目示人~!!
[size=13.333333969116211px]多謝大家一直 支持 和 收看 ~

小弟最近玩Google plus, 覺得幾方便好玩
推薦大家都玩下~

大家可瀏覽一下小弟Google plus
https://plus.google.com/u/0/+SAINTJACK/posts

同參觀下小弟另一個Google plus 聖鬥士群組
https://plus.google.com/u/0/communities/102992277579116988978

一齊交流下~~~
我細個都有買!不過家下得番啲武器{:1_224:}
我細個都有買!不過家下得番啲武器
狂四郎 發表於 30-1-2014 10:28 PM

仲有d武器算勁
呢款我細個都有買
但所有件都去晒堆田區, 一件都不留...
頭像被屏蔽
當沒有神話時,所有星矢迷都當這隻係寶,當時十二宮中,天秤座係數一數二最貴,唉~
其實這東西不值錢了 也不怎麼好玩
kiki33 發表於 30-1-2014 11:29 PM

得把口話認識笨大高層
仲上年年初已經話EX肯定供布出神鬥士
結果又無,得把死人口嘅山人炒家你好

我買的聖鬥士玩具是出於收藏,自娛
根本不會像你想著要拿來炒賣
我不會理值不值錢的
我在日雅拍賣上幾千YEN一只也是這樣買
幾萬YEN一只也是這樣買下來
我對玩具的態度真的絕不像你的

我在這裡分享玩具
謝謝你留言發表對我收藏品的意見

你下次再換名字
記得不要再在同一個背景拍玩具
一看就知道是你了
我都係天秤座, 來支持一下.
我個隻係黑盒覆刻版, 狀態都ok.

哪有不值錢理由,那份童年回憶並唔係可以用即時用錢買返來的,係續小續小儲返嚟,反已小弟覺得神話系列經己失去靈魂{:1_229:}
支持好POST...樓上的朋友, 你感受不到當中的價值不是在銀碼上嗎....
支持支持!!小弟的飾物櫃幾格都係大系!!!
呢件真係好物{:1_227:},真係鐘意聖鬥士既老fans,一定鐘意以前既大系,唔會在乎價值同外型同宜家既神話幾唔同,真係冇得代替既回憶.....{:1_220:}上次mikiki個展大系睇左耐,神話反而冇咁重要:shy:
謝好post!新年快樂!~
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
什麼童年不童年的 好就是好 醜就是醜 看賣怎樣就知道了
大系現在根本沒幾個人買 便宜到爆,大家都痲在買E ...
kiki33 發表於 31-1-2014 09:57 AM

大系是大家的童年回憶, 不能用賣唔賣得來形容;當年沒有EX, 在小朋友心目中大系是最好的! BTW, 大大是台灣人?
頭像被屏蔽