Toysdaily 玩具日報

查看: 8714|回復: 20

[分享討論] hxj 訂貨天秤座EX分享

由於之前訂唔到天秤座EX,就試下向 hlX度第一次訂貨.
只係想講下今次過程俾各位參考下日本網訂貨既經驗.
出貨先過數.可能今次香港貨多.所以今次都相對唔係平好多.

26/10出貨
28/10收到

EMS運 1780YEN
天秤座EX 8000 YEN

P.S. 請問點樣post相?  thanks.
頭像被屏蔽
回復 2# mythsgod

但係我又唔覺得日版有咩分別...... (個熊貓貼紙唔同左) .... 我寧願平 d  既港版 hehe~~~
頭像被屏蔽
hxj的discount是比較小,寄SAL又好似冇tracking?
不過神話D熱門野數字網又快完訂,米米通常又唔開訂
訂到平過買行版已經唔錯了
小弟也在等米米寄戰王丸來
頭像被屏蔽
差不多一萬yen,即八魚左右。其實,有些ching包括我,都用七魚多就買到。我這次到處都見大把貨,等番兩三個星期,我就唔信佢唔跌。(合金宇宙大帝夠靚啦、又hit、又多人訂。到現在過價都唔起。就是因為出貨超多)。
頭像被屏蔽

我都係第一次用HLJ訂天平,發貨快昨日已經到貨,今日去郵局攞。
hlj 網站算唔錯,HS下下server down 真係玩死人。

日版天秤唔洗八魚,已經好抵。
回復 6# mythsgod

兩度都幫襯過
米米寄SAL都可以有tracking的
不過tracking D野大半日先update一次都係貪過引多
hxj好處係可keep貨60日
上次訂山羊諗住同龍星丸一同運
點知佢冇貨
白白等多個月,不過未出完12金冇所謂

我D魔神死士一定有得訂即訂所以同國寶價冇緣住
頭像被屏蔽
回復 11# mythsgod

當時見到hxj開訂先開account幫襯。因為米米一個account只可訂一隻龍星。
可能佢見之後攞唔到貨而唔再開訂魔神了。

曰網訂野其實最開心係連埋D立雜野一同寄。好多時有驚喜。最近玩紙製1/12枱椅之類都係咁搭單寄黎。月初又見Revoltech Ardjet 唔洗一牛円順便又連埋戰王一同寄,整到張單加埋7様野超過埋2.0kg small package限制。。。
頭像被屏蔽
回復 13# mythsgod

真係!2kg話多唔多,話少,寄一盒野一般都用唔哂。
難度係預訂野好難因重量,又要預計外盒。

米米如果寄唔到small package好似慢好多的。因為我而家感受緊。上個月都係星期六找數星期三已到手。今次而家都唔知到香港未。
想問下HXJ用PAYPAL同直接用CREDIT CARD個RATE會唔會唔同架??通常邊個高D??~~