Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 我的ARMOR PLUS 鎧傳

回復 16# kiekie

淘寶買的:he:
回復  小堅

大腿球型關節的球窩 會自爆
梵天丸 發表於 24-1-2014 07:52 PM

THX 師兄...
其實烈火等等剛出果陣唔貴,剛出即升的只有光輪,
烈火,輝皇帝(最近仲有新版,又係插緊),果陣唔貴,
如果連定價7,8百蚊都嫌貴,老實幫你唔到,
要平不如玩大陸老翻,好似樂創D神話 :x
鎧傳都有可能會出,
後追嗌貴只有話你抵死,插咁耐都買
我都想樂創出鎧傳!:shiny:
我都想樂創出鎧傳!
mcdonaldsmark 發表於 25-1-2014 01:21 PM

樂創出鎧傳都應該唔平, 因為要入一 SET 黎抄~
其實烈火等等剛出果陣唔貴,剛出即升的只有光輪,
烈火,輝皇帝(最近仲有新版,又係插緊),果陣唔貴,
如果連定 ...
超級玩具迷 發表於 25-1-2014 12:38 PM

老實講, 7, 8 百蚊我唔係嫌貴, 係好貴~... 不過我都有童年回憶, 最後只係入左 最新個隻輝皇帝~ 一 SET 真係唔捨得~
老實講, 7, 8 百蚊我唔係嫌貴, 係好貴~... 不過我都有童年回憶, 最後只係入左 最新個隻輝皇帝~ 一 SET  ...
guy_spider 發表於 25-1-2014 02:25 PM

呢D係笨大定價問題,玩家只有選擇買同唔買;
我朋友最麻煩,神話ex佢話400都貴,
咁樂創200佢又話唔靚,咁你想點呀,
最近出個連花座幾十蚊抵玩,笨大出起碼3百啦,
淨係賣個名笨大都100去啦
真係無奈, 賣咁貴都會自動爆裂
我個幾隻係咁腳軟企唔穩, 以為好似神話咁係通病, 點知睇真D先知原來係個關節裂左, $@^&$
回復  小堅

大腿球型關節的球窩 會自爆
梵天丸 發表於 24-1-2014 07:52 PM

師兄可唔可以講下要向淘寶搵咩先有呢堆關節....同點改....
我岩岩開盒都見爆晒....{:1_222:}
回復 26# 鬼武者

剛剛看了一下 好像沒看到 因為我是在台灣 所以可能幫不上忙
而且光是6隻全換 就要將近一隻的錢 實在不便宜

但是這個關節明顯是有問題的 日本卻好像沒有災情發生

最慘的是全新的就爆了:ice:
回復 26# 鬼武者

剛剛看了一下 好像沒看到 因為我是在台灣 所以可能幫不上忙
而且光是6隻全換 就要將近一隻的錢 實在不便宜

但是這個關節明顯是有問題的 日本卻好像沒有災情發生

最慘的是全新的就爆了梵天丸 發表於 25-1-2014 11:26 PM

日本有玩家post過爆關節.相信成批都係咁
您好

我也是台灣玩家,對這套蠻有興趣的,想請教您一些問題:

1.請問球型關節爆裂情形很普遍嗎? 即八成以上都有此情形嗎?

2.如果爆裂,素體是完全都站不起來嗎? 還是只有某些姿勢無法調整?

3.除了球型關節這瑕疵外,這系列是否還有其他瑕疵?

還請版主及各位玩家撥空解惑,祝各位馬年行大運!!
您好

我也是台灣玩家,對這套蠻有興趣的,想請教您一些問題:

1.請問球型關節爆裂情形很普遍嗎? 即八成以 ...
a022004552016 發表於 3-2-2014 12:40

1. 今次事件, 只是限定版 鎧傳 的大腿上截 出現爆裂, 相信絕大部份都不能幸免。
2.是完全殘廢, 不能站立。
3. 暫時只有那股關節有問題。

當年推出的普通版 烈火, 完全無問題, 原因是膠料不同。
我隻輝煌帝 (守謢者XX版) 已經入左櫃 DISPLAY, 希望唔會爆啦~
回復 30# 大姐姐

感謝回覆! 我找到台灣有專家會維修此問題! 如有需求可詢問此專家!  

請GOOGLE"露天拍賣",搜尋"ARMOR PLUS 鎧傳 素體 股關節球窩 斷裂 維修 服務"

希望能幫助到各位! PS:我不認識此專家,僅提供有需求的玩家,如有廣告嫌疑,還請刪除! 感謝