Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年5月 聖衣神話EX 白羊座 薛安~聖戰Ver.~ (官圖P11)

頭像被屏蔽
LC薛安同ND薛安有咩吾同? 非要劃分,不如你講只買車田筆下D人物
tnhybgt 發表於 22-1-2014 09:33 PM

搞清搞楚好d,車田著手畫返nd,根本唔再需要重疊左既lc:38: 至於車田而家有無承認lc,其實上車田40週年個blog都有得滲透,佢寧願承認omega都隻字不提lc。
要數表面的不同前面都有數,lc的存在確實擾亂哂一班新接觸星矢既人,你睇前面有人問"聖衣應該有分別架喎"就知幾大影響啦:67:
理性討論喳,有個句講個句,無意起罵戰。{:1_231:}
係咪因為日元跌佢地先將定價推高???保障自己??
還有 冥山羊/雙魚/巨蟹/水瓶......  這條不死神話的路, 試問當初又有誰想像到能夠延續10年之久 ...
mythsgod 發表於 22-1-2014 09:43 PM

黎緊之後十年都係EX接棒...
神話開始愈黎愈少...
連再版都冇神話份...
黎緊之後十年都係EX接棒...
神話開始愈黎愈少...
連再版都冇神話份...
小堅 發表於 22-1-2014 10:33 PM
唔計炒冷飯角色, 希望神話會出白銀同冥鬥士...
EX白羊咁平,薛安你要咩色都有,又唔系難揾. E只仲要出咁高價,就算身為死士嘅我都真系冇咩衝動要入(仲要當初入多只打算自組薛安), 5月又有咁多其他好野要入。所以都系唔會訂,平就象徵性入只,貴就算啦..等冥羊好過:73:
由ex發佈開始,已預咗又一個十年!!{:2_327:}{:2_327:}
唔係下面個兩間大鋪...
其他都唔好幫襯...
價錢一定貴...
同埋唔知有冇貨畀...

五月薛安...
當佢 ...
小堅 發表於 22-1-2014 04:52 PM

中間可能出冥衣水瓶先,咁就真係爆哂粗...{:1_224:}
哩隻成為我第一隻唔入既普通版EX
笨大太屈機了,換個頭又出過,白羊之前又再販,之后仲有OCE,當佢係雞咁俾人做。。{:1_206:}
如果冇戰損甲,

憑咩叫聖戰ver.????
中間可能出冥衣水瓶先,咁就真係爆哂粗...
mudwk 發表於 22-1-2014 11:47 PM

呢下真係畀佢玩死...
好多人都係諗住齊十二金就算...
之前笨大又話只出十二金 + 五青銅...
依家出多咁多隻...
但皇級就死晒...
唔計炒冷飯角色, 希望神話會出白銀同冥鬥士...
香港人 發表於 22-1-2014 10:47 PM

如果繼續出...
希望佢轉一轉個素體...
我只可以講

騙徒手法果然層出不窮
回復 39# kyostanley

是ND漫畫,車田執筆的。

不過EX應該是跟動畫設定的話,給長髮也正確。

如果ND可以動畫化的話,就可以買斗馬和薜安。這隻薜安我還是pass,感覺沒什麼誠意。而且純賣人氣升價。
由ex發佈開始,已預咗又一個十年!!
seiya_shun 發表於 22-1-2014 11:42 PM

十年後可能又出個DX�SX。。又一個十年!! 不死神話:49: