Toysdaily 玩具日報

查看: 7076|回復: 21

[分享討論] 轉售玩具最快紀錄

想問下各位兄長,你地轉售玩具,隻野你真係玩過。

最快係幾耐?  :42:

七日?  

我只係無聊一問:35:
無試過轉賣喎... 送俾人就有
又唔係值錢野賣乜鬼...
多數都係爛晒或發晒霉掉
12年 7月入手左 幪面超人WCF 景品 Vol. 1-11 + 所有限定 (過百隻)
不過入手完之後佢 d限定係咁湧住出
玩得有d吃力

所以同年 9月一次過賣曬...
通常送比親戚,不過好少.
從日網買了運到大陸公司起、開盒拍照、拿回香港、最後二手賣掉,就一個多星期。。。。。。。不滿實物跟sample落差,sample相片是有露點的質感,但實物沒有。。。。。

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=208726
回復 2# 玩具

有D玩具過千都唔叫唔值錢?:69:
從日網買了運到大陸公司起、開盒拍照、拿回香港、最後二手賣掉,就一個多星期。。。。。。。不滿實物跟samp ...
gazza1211 發表於 21-1-2014 02:39 PM

我都會因為貨不對辦,或QC而即賣隻野:67:
回復 7# jaja.henry

值唔值個個人睇法唔同

話時話, 你有冇特定討論邊隻玩具? 定係你個討論題目係咪開錯區?
回復 9# Viper

我見呢度係綜合玩具討論區。所以放係呢度傾炸.... :42:

因為唔限死咩款玩具。我自己買開千值練,ROBOT 魂,SR合金果D。{:1_231:}

最快的係一天{:1_229:}
訂左出mk 拿完, 回家發現上色sad 左(外盒睇唔到,但又好明顯而自己技術上又搞唔到)
在y拍用直購放.....有人bid, 第2日就交收左之後買過隻新的

買中sad 貨最多次的係sr 合金, 大保羅霍特
第1隻, 的紫色花左少少年組其實我接受到的),
但放直昇機機迴旋長那個洞佢鑽得太大
之後見有平現貨, 就寫明問題放左出去再去買新的
點知這次買到的係左肩上有好明顯的膠水同白油合在一起的跡....
又係搞唔到, 結果再一次寫明放多次出去,有模型達人收左
本身都想唔買, 但之後個價再跌先買返.........
到之後出細保羅霍特, 結果又中多次sad 貨, 心口有好明顯的脫色....銀色一點....
認真, 我現在聽到sr 保羅霍特都有點怕怕.....:69:
最快的係一天
訂左出mk 拿完, 回家發現上色sad 左(外盒睇唔到,但又好明顯而自己技術上又搞唔到)
...
lhfsamuel 發表於 21-1-2014 03:00 PM

那你即放時,描述是用“全新”或者“只開盒check件”等字眼嗎?:he:

回復 12# gazza1211

一定唔會寫全新, 我寫99%新xxxx(留意內文)
之後d sad 位影曬相比人睇ga
再係描述講咩情況
明知sad 又開過盒
唔講明一定食負評
次次搞依d 最少比買果時平5,60元先放到......
我都好肉痛/.\
但1年又總是會中1,2次......真係好sad{:1_229:}
回復  gazza1211

一定唔會寫全新, 我寫99%新xxxx(留意內文)
之後d sad 位影曬相比人睇ga
再係描述講咩 ...
lhfsamuel 發表於 21-1-2014 03:05 PM

咁SAD你都會買返一隻同款? 有時真係成批都係咁... 換極都死
回復 14# jaja.henry

無計, 因為本身存開SR 勇者王
唔買E 隻好似有少左D 野似的
上TD 又唔見其他BROTHER 有中到招....
咪再買過.....點估到會連中兩次SAD 貨:die: