Toysdaily 玩具日報

查看: 10879|回復: 22

[改造交流] <要玩Punisher,先Punish自己: mission completed! p.2>

其實這個有頭雕散發陣陣漫畫風味,很不錯。{:1_238:}

錯在Body大瘦弱了… 有圖有真相,先看看美漫吧。 留意手瓜~~~:shy:

手瓜~~~

手瓜~~~

手瓜~~~

手瓜~~~

前面看還可以…

背面也可以…

WTF!!! 手瓜呢???:*

本來想換HT大隻BODY, 但包膠連頸和本來的PUNISHER連頸頭不配合…

但皮手套我很高評價~

見關節緊,不想浪費原來素體下,試試加畢地增加臂圍~ 露臂頂好看~

側面不夠看~

按自己對身體的領會加大吧。 三頭肌一定大過二頭肌(廣東話:老鼠仔),又不妨礙手肘屈曲。 胸遲早著避彈衣遮了,不做隆胸手術了…!{:1_216:}

上面填空洞,做型畢到是下方的。 混合兩色會變硬。 放一晚就全乾了~

磨它吧~~~ 鑽菊花~{:1_224:}

覺得滑了就上灰吧~

腳著褲子,不加大了。

再電鑽粗磨、幼砂紙磨一番。 希望盡快重複噴灰打磨工序。 早日上肉色。 並Full Gear 影靚相~~~

待續~:(
支持DIY∼好想睇成品:handshake:

大愛!想睇完成品 x2:71:
回復 3# 上帝

回復 2# willywonka

還要再上灰打磨, 慕求表面光滑~~~ 不知何年何月了. 我會加油! {:1_225:}
加油!................:71:
好大工程,支持!

有無研究過換麒麟臂是否可行?
回復 6# ilove12inch

又係喎... 但要換臂又即&#29344;牲另一個BODY. 所以都係用番呢個算.  坊間D CHEAP BODY 又無大隻手瓜, 無計~~~ {:1_225:}
加油ching, 咁樣黎重新油過真係太晒心機了
回復 6# ilove12inch

回復 5# Macross長谷有洋

謝支持. 係重複又重複咁打磨麻煩D&#21867;...
回復 8# 細佬齊

我都唔知呀.... 如果有大隻又平BODY我會覺自己好ON居. 但搵唔倒之下味放手一試囉.

得左又可造福他人. :45:
回復 10# darknight

大隻body出面係有, 但唔一定係自己鐘意既"大隻", 自己Diy係最完美, 但真係要好多時間同心機
正點~~!!期待完成品!!自己DIY無論成果如何~經驗才是無價!!!:71:
darknight兄,IN'S 有現成肌肉手臂外皮賣.
回復 13# 宮澤熹一

咦, 好耐無見喎~ 係咩????????????????????? 咁真係要睇下先~ 自己包膠都好喎~ 幾銀先~?
回復 14# darknight

$40左右,係直接套上手臂,軟膠唔太厚,無回彈問題;
另外仲有下半身肌肉都有,成條褲咁好搞笑.
響以前金不換隔離有個亞叔看鋪,好多parts賣果間有售.