Toysdaily 玩具日報

查看: 8834|回復: 15

[個人收藏] The Saga has completed - Terminator Series

前言:好記得就係當年嘅Sideshow Terminator 開始咗本人嘅action figure收藏興趣:67:....
及後Terminator Salvation更係滿足哂小弟對人型機机人嘅慾望:shiny:....

到咗今時今日,當最愛嘅1/4 Endo也收之入閣(除咗太血淋淋嘅BD外),相信Terminator呢一個series,可以講得上完結了{:1_233:}

講番隻1/4 Endo, 制作除手部膠件外,小弟會比90分,如果再多些金屬部件,相信會係最原美T骨了

當年攪笑1/6photo recall..

早年己入手嘅Terminator收藏品

後記: 再一次感激Sean及其女友幫忙,一切在心中:$
嘩:$未來戰士大曬冷!其實玩具嘅意義不只排隊而已!仲有朋友間嘅交流及情義:71:
不過如果唔拍第五集,呢個深坑就可以完結啦:34:
回復 2# 上帝

講得好及完全認同:71:

三五知己分享各人偶好如壞就係一大樂事...:$

第四集己勁over budget, 加上近年興Marvel, 相信最快都要2016後先有可能了....
以前本身都有玩開12"...但當年SIDESHOW哩隻12" TERMINATOR ,
就係由佢開始, 導致我泥足深陷12"領域....:26:
而家12"已經成為我嘅主打玩具...

之前有傳阿諾話想再拍TERMINATOR, 仲話同金馬倫傾過....
金馬倫都話有興趣...但係話要攪掂返個版權先....
唔知個傳言真定假....
如果真, 我覺得阿諾若果再演T-800就要全CG,
模擬返佢後生個樣...冇理由機械人會老at at....
一係佢唔再係機械人, 而係演一個有血有肉嘅真人.....
係一個model 101外貌嘅模仿對象...但已經老左...之類....
恭喜出坑!:77:

只要HT唔再炒冷飯的話...
回復 4# MAX

E....:@原來都係呢隻Sideshow 12吋真正另大家入坑....

雖然現今技術上己超越好多, 但市場上嘅人偶提材反而少咗....真心希望如Max大所講, 會再有Terminator新戲上影:$
回復 5# catcat

Ha...ha...as of this year:he:

炒冷飯就一定架喇, 相信不久嘅將來, 就會聽到T骨1/6消息.imo
回復  catcat

Ha...ha...as of this year

炒冷飯就一定架喇, 相信不久嘅將來, 就會聽到T骨 ...
evilalive 發表於 14-5-2013 08:24 AM

番出1/6合金T骨的話,貓貓可能會落搭。
十分豐富的未來戰士收藏,隻骨架碰埋eb嗰隻,真係正到無得頂!!!!!!!!!!
Congratulation~~~~~~~~~ U did it~~~~~~~~~~ :)
Will HT issue Diescast version for terminator series? Just reboot this series....
回復 8# catcat

小弟應該也難逃一劫了....
回復 9# Premiumvip

Thanks Premiumvip, 呢隻其實唔會比EB差, 但唔知點解唔太多人like:unhappy:
回復 10# Douglas.M.Saint

Cheers Master Douglas:64:, and yes....finally got the beloved Endo to completed the series:43:
回復 11# Wskr

Don't worries, sooner or later... you will see them resurface