Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 沾污玩具系列:ED-209

Dear Chings, I am not very good at ratio

Will this be weird if I match with Figma's robocop?  Or I should also get NECA's robocop to match is better?

Please advise

Thanks!
回復 15# mushroom

可以转的~~~
支持, 我都剛剛入手~
mr.elljay 發表於 14-1-2014 10:01 AM

嘩!影得好靚:handshake:
我果然唔識影相。
我中了Sad,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,我的火箭炮是向上........
mushroom 發表於 14-1-2014 11:11 AM

有無相睇下?{:1_215:}   

我就真係sad…
部機後側有兩個好似「核」既標致…
我一邊係花哂架!(唔係我整花…):cool:
Dear Chings, I am not very good at ratio

Will this be weird if I match with Figma's robocop?  Or ...
drexler22 發表於 14-1-2014 03:12 PM

嗯…
好多師兄覺得Figma比較合比例…

但我覺得未必,因為你都見到,其實就返擺位都可以見到有時可以覺得佢巨大,有時會睇落到robocop差唔多高…
(圖片取自網上)

呢張圖睇到,其實佢高過普通人唔係好多。

(圖片取自網上)下圖就可能係點解平時比人巨大感覺既原因,因為佢出場D人企到好後…

如果要我揀,NECA剩係面相已經贏哂{:1_220:}靚仔真係好緊要。
回復  mushroom

可以转的~~~
mr.elljay 發表於 14-1-2014 03:30 PM

其實…有無邊位師兄分析分享過…邊D位可動?或者可以動到邊?無說明書下亂扭…真係好易悲劇:69:
嗯…
好多師兄覺得Figma比較合比例…

但我覺得未必,因為你都見到,其實就返擺位都可以見到有 ...
原罪 發表於 14-1-2014 03:55 PM

Thanks ar !!  In speaking of the facial design, figma is kind of funny and cartoon. But for some reasons, i kind of like that way:x
回復 20# 原罪

就該兩幀圖片,我想補充一下,就是最好先上網看一下電影片段。
    第一幅圖片是ED-209在未起動的時候,比較矮細;而另一幅圖則是ED-209起動後的狀態。
    兩者分別是在於股間關節的角度不同(這個看圖都可以看得出)。
回復  原罪

就該兩幀圖片,我想補充一下,就是最好先上網看一下電影片段。
    第一幅圖片是ED- ...
vfaiyuenv 發表於 14-1-2014 05:35 PM

{:1_236:}係喔!
咁差幾多呢?升左個關節?{:1_215:}
回復 24# 原罪

其實差......好少,少到......唔夠一尺(目測)。
回復 15# mushroom

有冇相睇??
加燈!!!{:1_199:}{:1_197:}{:1_211:}
加燈!!!
冬暖夏涼小恐龍 發表於 14-1-2014 11:28 PM

小弟無技術做到…:56:
有無相睇下?   

我就真係sad…
部機後側有兩個好似「核」既標致…
我一邊係花哂架!(唔 ...
原罪 發表於 14-1-2014 03:49 PM

不用相了, 我去M記睇過

仲搞埋店內佢地的display,   證明我隻真係sad.
不用相了, 我去M記睇過

仲搞埋店內佢地的display,   證明我隻真係sad.
mushroom 發表於 15-1-2014 10:20 AM

我想知排飛彈可動度到邊,我剩係推得上一粒…
但見到有成排…
係咪推一粒已經係極限?{:1_215:}